Burgerdudes X The Border: The Dry-Aged Burger
Smakrik kampanjburgare med hängmörat kött på The Border: Burgers vs. Burritos under oktober 2019
Det är ingen hemlighet att vi på Burgerdudes älskar hamburgare med hängmörat kött. Trenden har varit stark i både USA och England en längre tid, men det har varit svårt att få tag på högkvalitativt kött som har hängmörats riktigt länge här i Sverige. Vi vill ju att fler personer ska få uppleva den där riktigt djupa köttsmaken som vi har förälskat oss i, och därför känns det superroligt att äntligen få presentera Burgerdudes X The Border: The Dry-Aged Burger – vår kampanjburgare som serveras på The Border: Burgers vs. Burritos båda restauranger i Stockholm under hela oktober 2019.
Burgerdudes X The Border: The Dry-Aged Burger innehåller svensk högrev och bringa från Bjursunds Slakteri som har hängmörats i hela 20-30 dagar för att maxa smakerna. Den innehåller även dubbla skivor ekologisk burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri, majonnäs med rostad vitlök, picklad gul lök och sallad, och serveras i ett nybakat bröd från Bröd & Salt.
Vi har medvetet valt bara några få ingredienser som samarbetar för att verkligen lyfta det supersaftiga och otroligt smakrika köttet. Majonnäsen och cheddarosten bidrar med en krämig lenhet medan den picklade löken bryter igenom och balanserar alla de andra intensiva smakerna.
The Border: Burgers vs. Burritos har två restauranger i Stockholm; på Rutger Fuchsgatan 3 på Södermalm (Skanstull) och det nyöppnade flaggskeppet på Hantverkargatan 36 på Kungsholmen (Rådhuset). Vi ses där!
In English
It’s no secret that we love burgers with dry-aged beef here at Burgerdudes. The trend has been strong in the U.S. and in England for quite some time now, but we’ve struggled to find high-quality meat that has been dry-aged for a long time – at least 20 days or so. We’re really keen for others to experience those deep, beefy flavours that we’re so in love with, and that’s why we’re super excited to finally present Burgerdudes X The Border: The Dry-Aged Burger – our burger of the month for October 2019.
Burgerdudes X The Border: The Dry-Aged Burger will be sold exclusively at The Border: Burgers vs. Burritos’s two restaurants in Stockholm throughout the month. It is made from Swedish chuck and brisket from Bjursunds Slakteri that has been dry-aged for 20-30 days for maximum flavour. It also has 2 slices of organic burger cheddar from Väddö Gårdsmejeri, a roasted garlic mayo, pickled yellow onions and butter lettuce, served in a freshly baked bun from Bröd & Salt.
We have chosen just a few key ingredients that really work together to enhance the incredibly juicy and flavoursome beef. The mayo and cheddar add a creamy smoothness, and the acidity from the pickled onion really balances out all the intense flavours.
The Border: Burgers vs. Burritos have 2 restaurants in Stockholm; on Rutger Fuchsgatan 3 in the Södermalm district (Skanstull) and their recently opened flagship restaurant on Hantverkargatan 36 in Kungsholmen (Rådhuset). We look forward to seeing you there!