Døgnvill Bar & Burger har tre restauranger i Norge. En finns i Stavanger och två i Oslo, varav den ena ligger i den futuristiska stadsdelen Tjuvholmen och den andra i det hippa Vulkan-området.
Allt kött i burgarna kommer från den anrika slaktaren Albert Idsøe i Stavanger, där det mals och formas till köttpuckar innan det levereras till restaurangerna. Burgarna står såklart i centrum på menyn, och det gick inte att värja sig mot deras Hot Mama, med barbecuesåsglacerad bacon, stekt lök, sallad och en sås gjord på parmesan, cheddar och jalapeños för 169 norska kronor.
Med den smakkombinationen är det ingen större överraskning att burgaren var god, men själva köttet var lite tuggigare än vad vi hade förväntat oss. Det var dock mediumstekt, och utmärkt kryddat. Dessutom var baconet krispigt, rökigt och sött, och ostsåsen bidrog med en krämig hetta. Brödet var lite för grovt, men var åtminstone uppvärmt och smakade godare än vi trodde vid första anblick. Fast det riktiga guldkortet var sötpotatispommesfritesen, trots priset på 49 norska kronor. De var ljuvligt krispiga på utsidan och krämigt söta inuti.
Prislappen var något högre än på andra burgarställen, men ändå helt godkänt för att vara i Norge.
In English
With two locations in Oslo, and one in Stavanger, Døgnvill Bar & Burger impressed us with their vast menu. All of their meat comes fresh from the same butcher in Stavanger, and is excellently seasoned – although a bit chewy despite being cooked medium. The barbecue sauce glazed bacon was a real treat, but the real star here were the somewhat pricey sweet potato fries. The price point was slightly higher here than at other burger places in Oslo, but still reasonable for a Norwegian restaurant.