Kverneriet

Sist till kvarn

1 2 5
Skriven av
Foto: Dubbel Burgler från Kverneriet.

Ända sedan 2015 har vi fått tips om att testa burgarna hos Kverneriet i Oslo och Tønsberg, och under vårt senaste besök i den norska huvudstaden fick vi äntligen chansen att besöka deras restaurang vid Solli Plass. Vi blev snabbt imponerade av den extremt trevliga lokalen och inredningen och beställde en The Big Kahuna med en glaserad 150-gramsköttpuck, cheddar, bacon, grillad ananas, koriander, teriyakimajonnäs och het salsa för 245 NOK (225 kronor) samt en dubbel Burgler med två 100-gramsköttpuckar, dubbel cheddar, tomat, lök, sallad, dressing och ketchup för 324 NOK (295 kronor). De hade olika varianter av pommes frites, och vi beställde deras tjocka Potato Dan’s Fries för 84 NOK (75 kronor).

De maffiga burgarna som vi fick serverade andades verkligen tidigt 2010-tal, och vår dubbla Burgler såg minst sagt bisarr ut med sin extrema höjd. Brödet såg visserligen gott och färskt ut, men det var inte alls så följsamt som vi hade hoppats på utan snarare kompakt och tuggigt. Brödets textur och burgarens höjd gjorde att det var i princip omöjligt att äta burgarna med händerna. Som tur var bjöd köttet åtminstone på en smakrik upplevelse, då det var både saftigt och luftigt. Både dressingen och salladen var dock kylskåpskalla, vilket drog ner hela upplevelsen avsevärt och kändes som ett otroligt onödigt slarv som inte borde få hända. Kahuna-burgaren var desto roligare, och hettan och sötman bidrog till en trevlig smakbalans. Våra tjockare pommes frites var fantastiskt goda, med en utmärkt fritering och saltning som verkligen blev besökets höjdpunkt.

Det känns som att Kverneriet slutade utveckla sina hantverksburgare för länge sedan, och är inte alls aktuella i dag. Både prisbilden och utförandet lämnar mycket att önska, men vi kommer gärna tillbaka för att ta en drink eller äta något annat i framtiden.

In English

Ever since 2015, we have been recommended the burgers at Kverneriet in Oslo and Tønsberg, and during our latest visit to the Norwegian capital, we finally had the chance to visit their restaurant at Solli Plass. We were quickly impressed by the extremely nice venue and decor and ordered a The Big Kahuna with a glazed 150-gram beef patty, cheddar, bacon, grilled pineapple, coriander, teriyaki mayonnaise and hot salsa for 245 NOK (22.5 USD) and a double Burgler with two 100-gram beef patties, double cheddar, tomato, onion, lettuce, dressing and ketchup for 324 NOK (29.5 USD). They had different varieties of fries, and we ordered their thick Potato Dan’s Fries for 84 NOK (7.5 USD).

The huge burgers we were served really had an early 2010s feel to them, and our double burger looked pretty strange with its extreme height. Despite the bun looking good and fresh, it wasn’t nearly as springy as we had hoped, but rather compact and chewy. The bun’s texture and the burger’s height made it virtually impossible to eat them with our hands. Fortunately, the patty at least had plenty of flavour, as it was both juicy and airy. However, both the dressing and the salad were fridge cold, which brought the whole experience down considerably and felt like an incredibly unnecessary oversight that should not be allowed to happen. The Kahuna burger was all the more enjoyable, and the heat and sweetness contributed to a nice balance of flavours. Our thicker fries were really nice, excellently cooked and seasoned – making them the highlight of our meal.

It feels like Kverneriet stopped developing their craft burgers a long time ago, and they’re not at all up to date today. Both the pricing and the execution leave a lot to be desired, but we’d still love to come back for a drink or to eat something else in the future.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Oslo, Tønsberg Norway

Mer information

Topplistor

Sociala medier