Vi recenserade den polska burgarkedjan Bobby Burger för första gången redan 2014 här på Burgerdudes, och det var faktiskt en av våra första publicerade recensioner på sajten. Då tyckte vi att det var en hyfsat god kedjeburgare, men det har ju såklart hänt en hel del sedan dess – både i burgarvärlden och vad gäller våra smaklökar. Numera finns de i stora delar av landet, och denna gång besökte vi deras restaurang i semesterorten Sopot, strax utanför Gdansk.
Vi beställde in en dubbel Hot Bacon med två köttpuckar, bacon, goudaost, jalapeños, sallad, tomat, rödlök, pickles, burgarsås och en chilisås för 35 PLN (80 kronor), samt en portion pommes frites för 12 PLN (25 kronor). Burgaren serverades kort därefter, och det första vi slogs av var hur torrt och smuligt brödet var, samt att det hade genomborrats av en pinne som gjorde att bottenbrödet blev alldeles uppblött. Köttet var riktigt segt och tuggigt, med en smak som påminde om kebabspett. Det fanns en del trevlig hetta från jalapeñosen och chilisåsen, men burgaren innehöll alldeles för många olika ingredienser och slutresultatet var en riktigt tråkig måltid. Deras mjukmjöliga pommes frites fick dessutom underkänt, och var om möjligt sämre än burgaren.
Att Polens burgarscen lämnar mycket att önska visste vi redan, men Bobby Burger visar klart och tydligt att de inte är intresserade av att leda utvecklingen i landet.
In English
We first reviewed the Polish burger chain Bobby Burger back in 2014 here on Burgerdudes, and they were actually one of the first published reviews on the site. Back then we felt that they served a decent fast-casual burger, but a lot has happened since then with both our taste-buds and the burger scene in general. Nowadays they can be found all across Poland, and we visited their location in the beach resort town of Sopot, just outside Gdansk.
We ordered a double Hot Bacon with two beef patties, bacon, gouda cheese, jalapeños, lettuce, tomato, red onions, pickles, burger sauce and a chili sauce for 35 PLN (7 USD), plus an order of french fries for 12 PLN (2.5 USD). Our burger arrived shortly thereafter, and the first thing we noticed was how dry and crumbly the bun was. It had also been run through with a wooden skewer, making the heel soggy with all the juices and sauces. The patties were chewy and dry, with a taste that reminded us of kebab skewers. We appreciated the heat from the jalapeños and chili sauce, but there were just too many ingredients and the end result was a really sad and unappealing meal. And their soft and mealy french fries were probably even worse than the burger itself.
Sure, we already knew that Poland’s burger scene left a lot to be desired. Bobby Burger have just simply shown that they aren’t interested in improving it.