Bullguer är en framstående restaurangkedja från Brasilien som stoltserar med att ha varit först med smashburgare i landet. Vi provade deras burgare för första gången 2019 i São Paulo och tyckte då att det var riktigt gott. På senare år har de även expanderat till Portugal och i egenskap av detta deltog de i den spanska burgarfestivalen The Champions Burger med sin husburgare Lumberjack. Den innehöll vit cheddar, bacon, pickles och deras egen dressing och kostade 12,50 euro (140 kronor).
Burgaren serverades i en praktisk pappersficka, och såg inbjudande ut i all sin enkelhet. Köttet hade en rejäl smak, tilltagen stekyta och trevlig textur, men vi kände direkt att lite mer salt och peppar inte hade varit helt fel för att verkligen lyfta köttsmak. Brödet, som hade fått ett rejält brännmärke på ovansidan föreställandes Bullguers logotyp, höll ihop allt bra sätt, inte minst tack vare en ordentlig rostning på insidan. Vi hade önskat att brödet hade haft lite mer stuns, då det snabbt blev platt utan att återhämta sig. Baconet var härligt krispigt, vilket gav burgaren lite efterlängtad sälta, men vi hade gärna sett att det var lite tjockare för att verkligen göra ett intryck. Även picklesen var lite för tunna, och vi hade föredragit att de inte var längdskivade. Dressingen var ganska anonym och ganska sparsamt applicerad, så den gjorde inte så stor skillnad för helhetsupplevelsen.
Sammanfattningsvis serverar Bullguer fortfarande en bra smashburgare i en enkel förpackning, men de har tappat något i och med sin internationella expansion. Här finns det gott om förbättringspotential, så vi hoppas att de vågar experimentera med lite mer kraftfulla smaker och texturer i framtiden.
In English
Bullguer is a prominent restaurant chain from Brazil that prides itself on having pioneered the smash burger trend in the country. We first tried their burger in São Paulo back in 2019 and thought it was really good. In recent years, they have also expanded to Portugal and as such, they participated in the Spanish burger festival The Champions Burger with their house burger Lumberjack. It contained white cheddar, bacon, pickles and their own dressing and cost 12.50 EUR (13.5 USD).
Our burger came in a handy paper pocket, and looked inviting in all its simplicity. The patty had a rich beefy flavour, a generous crust and a nice texture, but we immediately felt that a little more salt and pepper would have boosted the flavour. The bun, which had a large burn mark on the top showing Bullguer’s logo, held together well, as it had been properly toasted on the inside. We would have liked a squishier bun, as it quickly became flat without bouncing back. The bacon was super crispy and added some much-needed saltiness, but we would have liked it to be a little thicker to really make an impression. The pickles were also a little too thin, and we would have preferred it if they weren’t sliced lengthwise. The sauce was quite anonymous and rather sparsely applied, so it didn’t make much of a difference to the overall experience.
In conclusion, Bullguer still serve a good decently packaged and tasty smash burger, but something has gone missing during their international expansion. There’s plenty of room for improvement, so we hope they dare to experiment with more powerful flavours and textures in the future.