Bread Meats Bread

Skottlands bästa burgare

1 5 5
Skriven av
Foto: Dubbel Royale With Cheese från Bread Meats Bread.

Bread Meats Bread har utnämnts till en av Storbritanniens bästa burgare flera gånger, och har i skrivande stund sju restauranger i Skottland – i både Edinburgh och Glasgow. På menyn samsas sex ordinarie hamburgare, samt ytterligare sex så kallade Speciality Burgers. Och utöver många vegetariska och veganska alternativ så erbjuder de dessutom smörgåsar, poutine och spännande sides. Vid vårt besök föll valet på en dubbel Royale With Cheese som bestod av två patties gjorda på kött som hängmörats i upp till 40 dagar, burgarost, hackad lök, pickles, senap och ketchup för 15 GBP (200 kronor), samt en Luther Burger som innehöll hängmörat kött, kanderat bacon, het honungsmajonnäs och lök med två donuts i stället för bröd för 14 GBP (190 kronor).

Vår klassiska cheeseburgare anlände efter en kort väntan och såg riktigt lovande ut med sitt härligt rostade bröd och osten som smält riktigt ordentligt mellan köttpuckarna. Men den verkliga uppenbarelsen kom när vi tog vårt första bett, för det här var en riktig smaksensation! Den markerade köttsmaken från det hängmörade köttet kan närmast beskrivas som enastående. Det sesamtäckta briochebrödet var av utmärkt kvalitet, och bjöd på både en luftig fluffighet och en härlig smörighet. Balansen med smakerna från det perfekt stekta köttet mot det krispiga baconet och den krämiga osten var i toppklass. Vi gillade hur picklesen bidrog med syra, men vi hade gärna sett lite mer av dem då köttet och brödet var så fenomenala att de tog all plats. Donutburgaren Luther Burger var mer äventyrlig i smakerna, och även om köttet inte lyckades skina lika mycket här så bjöd den ändå på en rejäl smakexplosion.

Vi kan bara lyfta på hatten och glatt meddela att Bread Meats Bread serverar en av Storbritanniens bästa hamburgare – och tveklöst den bästa vi har ätit i Skottland.

In English

Bread Meats Bread have been named one of the UK’s best burgers several times, and they currently have seven restaurants in Scotland – in both Edinburgh and Glasgow. The menu includes six regular burgers and six speciality burgers. And in addition to many vegetarian and vegan alternatives, they also offer sandwiches, poutine and exciting sides. During our visit, we opted for the Double Royale With Cheese which consisted of two patties made from beef that had been dry-aged for up to 40 days, American cheese, chopped onions, pickles, ketchup and mustard for 15 GBP (18 USD), and the Luther Burger with dry-aged beef, candied bacon, hot honey mayo and onions with two doughnuts instead of buns for 14 GBP (17 USD).

Our classic cheeseburger arrived shortly after, and looked really promising with its lovely toasted bun and cheese that had melted beautifully between the patties. But the real revelation came when we took our first bite, because everything tasted fantastic! The deep beefiness from the dry-aged meat can only be described as outstanding. The sesame-covered brioche bun was of excellent quality, offering both an airy fluffiness and lovely buttery notes. The perfectly cooked meat balanced great with the crispy bacon and creamy cheese. We liked how the pickles added acidity, but we would have liked some more of them as the meat and bread took centre stage. The Luther Burger with its doughnut buns was more adventurous in its flavours, and even though the meat didn’t shine as much here, it still offered a real flavour explosion.

We can only tip our hats and happily report that Bread Meats Bread serves one of the best burgers in the UK – and are definitely the best we’ve had in Scotland.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Edinburgh, Glasgow Scotland

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier