Restaurangen Gorilla Burger Bar ligger i Tašmajdanparken i centrala Belgrad, och vi hade chansen att testa deras burgare på Belgrade Burger Festival 2024. Under festivalen hade de sex olika burgare på menyn. Fem av dessa hade en tjock köttpuck på 150 gram och en var en smashad variant med mindre köttpuckar. Vi beställde deras Americano-burgare med 150 gram black angus-kött, ost, bacon, pickles, rödlök och ketchup för 1300 RSD (125 kronor).
Burgaren som serverades var lik många andra burgare som vi har testat i Serbien. Den såg rejält maffig ut och framförallt brödet såg bastant ut. Vi kände omedelbart vi att det stora brödet var torrt, och därmed sjönk våra förväntningar på att detta skulle servera en bra burgare avsevärt. Men det saftiga köttet gav oss faktiskt en strimma av hopp och vi uppskattade den tilltagna grillsmaken. Men tyvärr hade det saltats alldeles för mycket för att det skulle bli någon större räddning. Utöver grillsmaken och sältan från köttet var resten av burgaren väldigt anonym, och vi hade svårt att identifiera några andra smaker. Vi hade gärna sett mer av allt för att verkligen skruva upp smakbilden rejält och på så sätt göra upplevelsen mer spännande. Spiken i kistan var dock det sladdriga baconet som bara var sorgligt utan att bidra med något positivt alls till upplevelsen.
Vi vet att Gorilla Burger Bars burgare är omtyckta i Serbiens huvudstad, men vi blev inte imponerade av vad de serverade. Vi hoppas att de fortsätter att arbeta på balansen mellan ingredienserna och sätter smakbilden bättre, för med deras kött finns det ändå potential att faktiskt göra en god burgare.
In English
Gorilla Burger Bar is located in Tašmajdan Park in the centre of Belgrade, and we had the chance to try their burgers at the Belgrade Burger Festival 2024. During the festival, they had six different burgers on their menu. Five of these had a thick 150 gram beef patty and one was a smashed version with smaller beef patties. We ordered their Americano burger with 150 grams of Black Angus beef, cheese, bacon, pickles, red onions and ketchup for 1300 RSD (12 USD).
Our burger reminded us of many of the other burgers we have tried in Serbia. It looked really big and especially the bun looked really sturdy. We immediately noticed that the large bun was dry, which immediately lowered our expectations. However, the juicy patty did give us a glimmer of hope and we appreciated the added barbecue flavour. But unfortunately, it was far too salty to save the burger. Other than the patty’s barbecue flavour and saltiness, the rest of the burger was very anonymous, and we struggled to identify any other flavours. We would have liked to see more of everything to really turn up the flavour profile and make our meal more exciting. The nail in the coffin was the floppy bacon which just added insult to injury.
We know that Gorilla Burger Bar’s burgers are popular in Serbia’s capital, but we weren’t impressed with what they served. We hope that they continue to work on the balance of ingredients and put the flavour picture better for next time, because with their beef they use there is plenty of potential to actually make a good burger.