Toster Bar i Novi Sad har hängt med sedan 2015, och de har i skrivande stund två restauranger i staden. Vi testade dem på Belgrade Burger Festival 2024 där de erbjöd en festivalmeny med fem olika burgare – varav flera som enbart såldes på festivalen. Vi beställde en Cheddar and Bacon med cheddar, bacon, karamelliserad lök, pickles, sallad, bbq-sås och. Den fanns med 150 gram av deras ordinarie kött för 880 RSD (85 kronor) eller med 200 gram hängmörat kött för 1120 RSD (110 kronor), och vi valde det sistnämnda.
Vår burgare såg lite gammaldags ut med sin tjocka köttpuck och ett rejält lager smält cheddarost. Vi har ätit väldigt bra burgare med det utseendet förut, men vi har även ätit betydligt fler riktigt tråkiga varianter. Det ganska stora briochebrödet var i alla fall varmt och fluffigt, och köttet hade en riktigt trevlig och tydlig köttsmak. Tyvärr var det hängmörade köttet överarbetat, och vi hade önskat oss en luftigare textur så att kvaliteten verkligen märktes av. Vårt bacon var ojämnt stekt, men tillförde en trevlig rökt smak. Bbq-såsen, picklesen och den karamelliserade löken var alla ganska söta, men de fungerade samtidigt riktigt bra ihop och även riktigt bra med köttet och baconet. Just att alla smaker hjälpte varandra gjorde ändå det här till en av våra favoritburgare på festivalen.
Toster Bar är gamla i gemet och vi upplevde dessutom att just burgarna kändes lite gammeldags. Men trots lite missar med detaljerna så var burgarna fortfarande vällagade och smakade tillräckligt gott för att det är värt att kolla in dem nästa gång du är i Novi Sad och är sugen på en hamburgare.
In English
Toster Bar in Novi Sad has been around since 2015 and they currently have two restaurants in the city. We tried them at the Belgrade Burger Festival 2024 where they provided a festival menu with five different burgers – several of which were sold exclusively at the festival. We ordered a Cheddar and Bacon with cheddar, bacon, caramelised onions, pickles, salad, bbq sauce and. It was available with 150 grams of their regular meat for 880 RSD (8.5 USD) or with 200 grams of dry-aged beef for 1120 RSD (10.5 USD), and we chose the latter.
Our burger looked a bit old-fashioned with its thick beef patty and a thick layer of melted cheddar cheese. We’ve had very good burgers with that look before, but we’ve also had a fair share of really boring ones. Fortunately, the rather large brioche bun was warm and fluffy, and the meat had a really nice and distinct beefiness. The meat was overworked though, and we would have liked a lighter texture to really showcase the dry-aged beef. Our bacon was a bit unevenly cooked, but added a nice smoky flavour. The bbq sauce, pickles and caramelised onions were all quite sweet, but they worked really well together and also really well with the beef and bacon. And seeing as all the flavours worked well together, this was actually one of our favourite burgers of the festival.
Toster Bar is a veteran in the game, and this was quite apparent in their burgers. But despite some minor details, the burgers were still well cooked and tasted good enough to make them worth checking out the next time you’re craving a hamburger in Novi Sad.