TorriKo Streetbar är en superhajpad restaurang från Alicante, och vi besökte deras foodtruck på burgarfestivalen The Champions Burger i Madrid. På restaurangen fokuserar de på fusionrätter där de gör coola streetfood-tolkningar av traditionell asiatisk mat. På festivalen bjöd de på den unika skapelsen Oklahoma Katsu Sando, som alltså var en blandning av den japanska fläskschnitzelmackan Katsu Sando och en Oklahoma Onion Burger med lökstekt kött. Själva burgaren innehöll inte fläskkött, utan istället wagyubiff, samt karamelliserad lök, cheddar och en ”hemlig Oklahoma-sås” som serverades inuti ett briochebröd. Den kostade 12 EUR (140 kronor) och serverades delad på mitten.
Vår första tugga smakade väldigt mycket ägg från det smakrika briochebrödet, men snart tog smaken från både wagyuköttet och deras hemliga sås lite mer plats. Och båda var riktigt goda, med djupa smaker. Särskilt köttet var av fenomenal kvalitet, då det var saftigt, grovmalet och med väldigt tydliga djupa bifftoner. Den karamelliserade löken var lite bränd från stekbordet och blev lite bitter på grund av detta, men det störde inte jättemycket. Om köttet hade fått lite mer stekyta hade detta nog kunnat bli en riktig succé, för vår största invändning var att det hela var väldigt mjukt. Slutprodukten var rolig och på rätt sida av gimmickig.
TorriKo Streetbar har bevisat att de kan skapa riktigt intressanta burgare, och vi ser fram emot att besöka deras riktiga restaurang i Alicante för att se vilka andra skapelser de kan hitta på.
In English
TorriKo Streetbar is a super hip restaurant from Alicante, and we visited their foodtruck at the burger festival The Champions Burger in Madrid. They focus on fusion dishes where they make cool street food interpretations of traditional Asian food. At the festival they offered the unique creation Oklahoma Katsu Sando, which was a mix of the Japanese breaded pork sandwich Katsu Sando and an Oklahoma Onion Burger with onion fried beef patties. This burger contained wagyu beef instead of pork, as well as caramelised onions, cheddar and a ”secret Oklahoma sauce” served inside a brioche bun. It cost 12 EUR (13 USD) and came served cut into two halves.
Our first bite tasted very much of eggs from the brioche bun, but soon the flavour of both the wagyu meat and their secret sauce took over. And they were both really good, with deep flavours. The beef in particular was of phenomenal quality; juicy, coarsely ground and with very distinct deep beefiness. The caramelised onions were a bit burnt from the griddle and a bit bitter because of this, but it wasn’t too bad. If they’d given the meat a bit more crust we would have been completely sold, as our biggest complaint was that everything was all very soft. But the end product was fun and on the right side of gimmicky.
TorriKo Streetbar have proven that they can cook really interesting burgers, and we look forward to visiting their real restaurant in Alicante to see what other creations they can come up with.