Double Bière

Dubbeltrubbel

1 2 5
Skriven av
Foto: La Beer Burger från Double Bière.

Double Bière är en restaurang i Barcelona i Spanien som fokuserar på öl och burgare. Vi lyckades testa deras hamburgare när de deltog i finalen av The Champions Burger, och beställde deras La Beer Burger med en 200-gramsköttpuck med 50 dagars hängmörat kött, havarti-ost, rökt bacon, ölkaramelliserad lök, pickles, små kringlor, fikonsylt och en senaps- och tryffelaioli. Burgaren kostade 12,50 EUR (140 kronor) under festivalen.

Burgaren serverades lite hafsigt hopbyggd, med en tjock köttpuck och rejäla baconskivor. Det stora brödet var fint rostat på insidan, och smakade okej utan att sticka ut. Köttet hade en riktigt god och djup hängmörad smak, men det var ganska överarbetat och kompakt. Tyvärr doldes köttsmaken av de andra kraftiga ingredienserna i burgaren. Baconet var tuggigt men hade en lätt rökig smak som vi uppskattade. Vi blev lite förvånade över hur väl tryffeln och havarti-osten samspelade – men båda tog lite för mycket plats och hela burgaren kändes tung både smak- och tyngdmässigt. De salta kringlorna bidrog varken med textur eller smak, troligtvis eftersom de blivit mjuka av alla andra ingredienser, och vi hade mycket hellre sett ett prezelbröd för att få den där sältan de förmodligen var ute efter. Den ölstekta löken och deras syrliga pickles var goda, men det var för lite av bägge och ingen av dem lyckades ta någon större plats. Vi hade gärna sett mer av dem för att få bättre balans i burgaren.

Tyvärr var vår burgare från Double Bière alldeles för obalanserad och tung för vår smak. Om de hade låtit köttet skina genom att skala tillbaka osten och såsen hade vi nog uppskattat den mer, men i konkurrensen på den spanska burgarscenen ligger de i lä.

In English

Double Bière is a restaurant in Barcelona, Spain that focuses on beer and burgers. We managed to try their hamburger when they participated in the final of The Champions Burger, and ordered their La Beer Burger with a 200-gram 50-day dry-aged beef patty, havarti cheese, smoked bacon, beer-caramelised onions, pickles, pretzels, fig jam and a mustard and truffle aioli. The burger cost 12.50 EUR (13.5 USD) during the festival.

The burger was a bit messy, with a thick patty and thick slices of bacon. The large bun was nicely toasted on the inside, and tasted okay without standing out. The beef had a really tasty and rich dry-aged flavour, but it was quite compact in its texture. Unfortunately, the meat flavour was masked by the other strong ingredients in the burger. The bacon was chewy but at least had a slight smoky flavour that we appreciated. We were a little surprised at how well the truffle and havarti cheese worked together – but both took up too much space and the whole burger felt heavy in both flavour and weight. The pretzels didn’t add any texture or flavour, probably because they were softened by all the other ingredients, and we would have much preferred a pretzel bun to get that saltiness they were probably looking for. The beer-caramelised onions and their tart pickles were nice, but there wasn’t enough of either and they didn’t really stand out. We would have liked to see more of them to give the burger a better balance.

Unfortunately, our burger from Double Bière was far too unbalanced and heavy for our taste. If they had let the meat shine by scaling back the cheese and sauce, we might have appreciated it more, but in the competition of the Spanish burger scene, they are behind the curve.

Adress

Plaça de Cuba, 21, Barcelona Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier