Dalù Burger öppnade 2019 i Madrid, och har snabbt gjort namn för sig som ett av de mest framstående burgarhaken i Spaniens huvudstad. På menyn hittade vi en handfull köttburgare, plus en vegansk och en med kyckling. Köttburgarna gick att få med en stor köttpuck på 220 gram eller med två smashade 90-gramsköttpuckar. Vi beställde en smashad Miami för 15 EUR (165 kronor) med cheddar, tomat, sallad, rödlök, pickles och burgarsås samt en vanlig San Diego för 14 EUR (155 kronor) med cheddar, bacon, sallad, tomat, lök, jalapeños och burgarsås.
Båda burgarna höll en väldigt låg profil, vilket tillhör ovanligheterna i Spanien. Vår smashade Miami hade riktigt goda smaker, med en rejäl stekyta på köttet och en krämig burgarcheddar. Vi gillade köttsmaken på vår tjockare San Diego-burgare, även om köttet var lite överstekt och hade passat bättre om den var medium som vi bett om. De orimligt stora tomatskivorna på våra burgare var visserligen smakrika, men de var nästan kalla och tog verkligen över. Picklesen i vår Miami var riktigt smakrika, men en tydlig sötma, syra och dillsmak. Brödet höll dessutom ihop väl och var både greppvänligt och smakrikt. Vi uppskattade dessutom de goda potatisklyftorna som ingick i priset, och allt kom dessutom serverat i riktigt snygga och praktiska takeawayförpackningar.
Dalù Burger bevisade varför de är så pass omtalade som de är, och lyckas med konststycket att servera grymma burgare med såväl smashat som tjockt kött. Vi återvänder gärna nästa gång vi är i Madrid.
In English
Dalù Burger opened in 2019 in Madrid, and have quickly made a name for themselves as one of the most prominent burger joints in the Spanish capital. Their menu contained six different beef burgers, plus one vegan and one with chicken. The meat burgers were available with either a large 220-gram beef patty or two smashed 90-gram patties. We ordered a smashed Miami for 15 EUR (16 USD) with cheddar, tomato, lettuce, red onions, pickles and burger sauce and a regular San Diego for 14 EUR (15 USD) with cheddar, bacon, lettuce, tomato, onions, jalapeños and burger sauce.
Both burgers had a very low profile, which is rare in Spain as most burgers we ate during our visit were very tall. Our smashed Miami had some really good flavours, with a deep crust on patties and a creamy burger cheddar. We liked the beefiness in our regular San Diego burger, although the patty was a little overcooked and would have been better if it was medium as we requested. The huge tomato slices on our burgers may have tasted quite nice, but they were almost cold and really took over. The pickles in our Miami had a distinct sweetness, acidity and dill flavour that we liked. The slightly sweet bun held together well and was nice and squishy. We also appreciated the flavoursome potato wedges which were included in the price, and everything came in really nice and practical takeaway packaging.
Dalù Burger have proven that they’ve earned their reputation, and we applaud their ability to serve great smashed and thick hamburgers. We’re already looking forward to visiting them again the next time we’re in Madrid.