Vacarnal

Nästan för maxat

1 3 5
Skriven av
Foto: Big Bang från Vacarnal.

Vacarnal är foodtruck som har sitt säte i en gård utanför Madrid i Spanien, där de även föder upp sina egna djur. En föredömlig hantering av råvarorna, med andra ord. Vi besökte dem på finalen av The Champions Burger i Barcelona, där de serverade sin Big Bang som innehöll 200 gram hängmörat Black Angus-kött, pulled pork, cheddarsås, rökt bacon, lök och barbecuesås. Den kostade 12,50 EUR (140 kronor) under festivalen.

Och snacka om att denna burgare var en bjässe. Den rejält stora köttpucken var täckt med ett minst lika tjockt lager av pulled pork, och vi fick verkligen kämpa för att äta den med någon form av värdighet. Smakmässigt bjöd burgaren på en riktig explosion av kött och grillat, och den väldigt rosa köttpucken hade främst rökts och sedan bara fått lite färg på stekbordet. Vi hade såklart velat se mer stekyta på köttet, och trots att det var helt rosa i mitten så var det något kompakt. Köttet hade ändå en djup hängmörad smak – om än lite för rökig. Även den generösa mängden pulled pork och barbecuesåsen bidrog till rökigheten, så vi hade gärna sett att köttet fått mer utrymme. Vi gillade den krämiga ostsåsen och det goda och söta briochebrödet, men i slutändan blev burgaren mer som en maffig köttmacka. Men vi kan inte förneka att det var väldigt gott, och dessutom otroligt prisvärt.

Vacarnal bjuder på läckra smaker och vet verkligen hur man maxar allt, men just burgaren hölls tillbaka något av överdådigheten och de många ingredienserna. Men vi är ändå väldigt nyfikna på vad de kan uppnå med sina andra rätter, och tänker helt klart kolla in dem nästa gång vi är i Spaniens huvudstad.

In English

Vacarnal is a foodtruck based in Madrid in Spain where they also have a farm where they raise their own animals. An exemplary handling of the ingredients, in other words. We visited them at the final of The Champions Burger in Barcelona, where they served their Big Bang with 200 grams of dry-aged Black Angus beef, pulled pork, cheddar sauce, smoked bacon, onions and a barbecue sauce. It cost 12.50 EUR (13.5 USD) during the festival.

This was a real beast. The really big beef patty was covered with an equally thick layer of pulled pork, and we really had to struggle to eat it with any kind of dignity. Taste-wise, the burger offered a real explosion of meat and grilled flavours, and the very pink and hefty patty had been smoked before just touching the griddle. We would have preferred a better crust, and even though it was completely pink in the centre, it was somewhat compact. The meat still had a deep dry-aged flavour – albeit slightly too smoky. The generous amount of pulled pork and barbecue sauce also contributed to the smokiness, and we would have liked to have see the beef shine a bit more. We liked the creamy cheese sauce and the sweet and savoury brioche bun, but in the end this felt a bit more like a massive meat sandwich than a burger. But we can’t deny that it was yummy, and also incredibly affordable.

Vacarnal offers delicious flavours and really knows how to max everything out, but the burger was held back somewhat by its excesses and its many ingredients. But we’re still very curious about what other dishes they can achieve, and will definitely try to find them the next time we’re in the Spanish capital.

Adress

Se deras sociala medier för aktuell plats, Madrid Spain

Mer information

Youtube-video

Topplistor

Sociala medier