Dogs & Beers öppnade i Valencia mitt under pandemin, och har sedan dess figurerat flertalet gånger på listor över stans bästa burgarhak. Som namnet kanske skvallrar om så har de flera korvar på menyn, men även en gedigen samling av intressanta och kreativa burgare. Vi beställde in deras Queen Elizabeth-burgare efter rekommendation från personalen, och den innehöll 200 gram 35-dagars hängmörat kött, både lagrad och rökt cheddar, baconsylt, lökringar, picklade rädisor och rosmarinsmaksatt benmärg i ett talgstekt bröd för 17 EUR (195 kronor), samt deras smashburgare Smash med tre 60-gramsköttpuckar, bacon, karamelliserad lök, pickles och burgarsås för 14,5 EUR (170 kronor).
Burgarna var massiva, särskilt Queen Elizabeth med sin stadiga höjd på grund av alla ingredienser och den tjockare köttpucken. Men brödet var härligt följsamt med en rejäl rostning som faktiskt gjorde så att allt höll ihop snyggt, och det var relativt enkelt för oss att äta den med händerna. Vår kungliga burgare var kanske lite väl komplex för sitt eget bästa, men i slutändan samarbetade ingredienserna och smakerna ihop på ett intressant sätt. Vi blev extra förtjusta i de tunna krispiga lökringarna som gav både en god löksmak och en angenämt krispig textur till burgaren. Den tjocka köttpucken var även den kvalitativ med en schysst saftighet och subtil hängmörad ton som vi uppskattade. Deras smashburgare kändes däremot lite tråkigare och smakerna var lite för tillbakadragna för att verkligen fullt ut komma till sin rätt. Även ration mellan bröd och kött borde ha balanserats bättre för att verkligen få till den där klassiska känslan av en gedigen smashburgare. Pommes fritesen var riktigt smaskiga med en fin fritering och kryddning.
Dogs & Beers serverar goda burgare som har potential att bli ännu bättre, och även om deras korvar såg väldigt trevliga ut så beställer vi nog ändå in hamburgare vid vårt nästa besök också.
In English
Dogs & Beers opened in Valencia in the midst of the pandemic, and are now known as one of the city’s better burger joints. As the name suggests, they have several sausages on the menu, but also a solid collection of interesting and creative burgers. We ordered their Queen Elizabeth burger on the recommendation of the staff, which featured 200 grams of 35-day dry-aged beef, aged and smoked cheddar, bacon jam, onion rings, pickled radishes and rosemary-flavoured bone marrow in a tallow-fried bun for 17 EUR (18 USD), as well as their Smash burger with three 60-gram beef patties, bacon, caramelised onions, pickles and burger sauce for 14.5 EUR (15.5 USD).
The burgers were pretty huge, especially our Queen Elizabeth with its steady height due to all the ingredients and the thicker patty. But the bun was delightfully soft and properly toasted on the inside, and held everything together nicely, making it relatively easy for us to eat the burger with our hands. Our regal burger was perhaps a little too complex for its own good, but ultimately the ingredients and flavours worked together in an interesting way. We were particularly fond of the thin crispy onion rings, which added both a tasty onion flavour and a pleasantly crunchy texture to the burger. The thick beef patty was also of high quality, juicy with a subtle beefy funkiness that we appreciated. Their smash burger, on the other hand, felt a bit boring and the flavours were a little too restrained to really come into their own. Even the bun to beef ratio should have been better balanced to really get that classic feeling of a solid smash burger. The fries were really yummy, cooked golden brown and seasoned nicely.
Dogs & Beers serve good burgers and have the potential to be even better, and even though their sausages looked very nice, we’ll probably order burgers on our next visit as well.