El Tarantin Chiflado har funnits sedan 2015, och har idag en restaurang i Valencia som fokuserar på en ”galen besöksuppevelse”. Vi lyckades däremot inte besöka dem där, utan stötte på deras foodtruck på burgarfestivalen The Champions Burger i Madrid där vi fick testa deras hamburgare utan några gimmicks. Under festivalen servade de sin burgare MOAB, eller The Mother of all Burger, som hade 200 gram kött som hängmörats i 35 dagar, smält ost, en friterad rökt ostkrokett och en skvätt stark barbecuesås för 12 EUR (140 kronor).
Jämfört med många andra burgare vi ätit i Spanien så märkte vi direkt att köttet inte hade den där riktigt tunga hängmörade smaken som vi hade hoppats på, särskilt med tanke på att det skulle vara hängmörat i 35 dagar. Det var hårt smashat ut på kanterna vilket vi gillade, men vi hade gärna sett att det var luftigare i mitten. Briochebrödet var mjukt och fluffigt med en smörig smak, och den friterade rökta osten var god med en trevlig krispighet på utsidan. Efter ett par tuggor märkte vi att den inte var särskilt nyfriterad, och den blev därför lite seg och svårtuggad. Barbecuesåsen var ganska söt och exotiskt kryddad, vilket faktiskt fungerade ganska bra ändå.
El Tarantin Chiflado serverar en med nöd och näppe godkänd burgare, men med så många andra fullpoängare i Valencia så hade vi hoppats på lite mer fingertoppskänsla.
In English
El Tarantin Chiflado have been around since 2015 and now have a restaurant in Valencia where they focus on giving their guests a ”crazy experience”. We were not able to visit them there, but we came across their food truck at the burger festival The Champions Burger in Madrid where we could try their burgers without any gimmicks. During the festival they served their MOAB burger, which stood for ”The Mother of all Burger”. It contained 200 grams of beef that had been dry-aged for 35 days, melted cheese, a smoked cheese croquette and a dash of spicy barbecue sauce for 12 EUR (13 USD).
Compared to many other burgers we’ve had in Spain, we noticed right away that the meat didn’t have the really deep and beefy flavour we were hoping for. Especially considering that it was supposed to be dry-aged 35 days. It was crispy around the edges, which we liked, but we would have liked it to be looser in the middle. The brioche bun was soft and fluffy with a buttery flavour and the fried smoked cheese was good with a nice crispy exterior. After a few bites we noticed that it wasn’t newly fried, making it a bit tough and difficult to chew. The barbecue sauce was quite sweet with some exotic spices, which actually worked quite well.
El Tarantin Chiflado serve a barely passable burger, but with so many other five star places in Valencia, we were hoping for a little more finesse.