Jenkin’s

Leeeeeeeeeeeeeroy!

1 5 5
Skriven av
Uppdaterad 8 september 2024
Foto: Emmy B från Jenkin’s.

Jenkin’s är en kött- och burgarrestaurang som har utnämnts till Spaniens bästa burgare av flera publikationer genom åren, och idag har de restauranger i både Valencia och Madrid. Något som är unikt för denna kedja är att de enbart använder sig av Black Angus-kött från gårdar i Nebraska, USA. Menyn är otroligt bred med allt från burgare till kötträtter och fantasifulla desserter. Vi fokuserade såklart på burgarna och provade flera olika, bland annat deras prisbelönta Emmy B med donutbröd, 180 gram kött, rökt cheddar, karamelliserad lök, baconbitar, pickles och en koreansk burgarsås för 15 euro (170 kronor), samt deras smått galna Pistacchio Croi Burger med ett croissantbröd, lagrad vit cheddar, cheddarost, bacon, majonnäs och pistagekräm för 17 euro (190 kronor).

Precis som vid våra tidigare besök så var burgarna gigantiska. Det här är så nära besticksburgare man kan komma och det här var väldigt långt ifrån street food. De tjocka köttpuckarna var otroligt saftiga med en distinkt, djup och nötig köttsmak, och alla ingredienser kämpade för att samsas med varandra. Vår Emmy B-burgare var lika trevlig som vi mindes den, där den koreanska såsen med baconbitarna skruvade upp smakprofilen rejält. Även deras Pistacchio Croi Burger var en smakexplosion av sötma, djup och texturskillnader, även om den inte är till för burgarpuritanen. Men båda var stuntburgare gjorda på rätt sätt. Även de mer traditionella burgarna följde samma princip av överflödiga smakexplosioner där allting kändes ”over the top”, på ett både roligt och väldigt gott sätt. Det enda som egentligen var en besvikelse under vistelsen var att pommes fritesen inte nådde samma kvalitetsstandarden som resten av måltiden.

Jenkin’s fortsätter att servera fantastiska jippoburgare i toppklass, och påminner oss återigen om att det inte bara ska vara gott när man äter – utan det får gärna vara roligt och lite utmanande också.

In English

Jenkin’s is a meat and burger restaurant that has been named Spain’s best burger by several publications over the years, and today they have restaurants in both Valencia and Madrid. What makes this chain unique is that they only use Black Angus patty from farms in Nebraska, USA. Their menu is incredibly wide with everything from burgers to meat dishes and imaginative desserts. We focused on the burgers and tried several different ones, including their award-winning Emmy B with a donut bun, a 180-gram beef patty, smoked cheddar, caramelised onions, bacon bits, pickles and a Korean burger sauce for 15 EUR (17 USD), and their slightly crazy Pistacchio Croi Burger with a croissant bun, aged white cheddar, cheddar cheese, bacon, mayo and pistachio cream for 17 EUR (19 USD).

Just like on our previous visits, the burgers were huge. We almost considered using utensils, and this was very far from a street food expernience. The thick beef patties were incredibly juicy with a distinct, deep and nutty meat flavour, and all the ingredients fought to co-exist. Our Emmy B burger was as enjoyable as we remembered it, with the Korean sauce and bacon bits really turning up the flavour profile. Even their Pistacchio Croi Burger was a flavour explosion of sweetness, depth and texture differences, although it’s not for the burger purists out there. But both were stunt burgers done right. Even the more traditional burgers followed the same principle of over the top flavour explosions where everything felt a bit extreme, but in a fun and very tasty way. The only real disappointment during our latest visit was that the fries didn’t live up to the quality standards of the rest of the meal.

Jenkin’s continues to serve up fantastic, first class burgers, reminding us once again that food shouldn’t just be delicious – it should be fun and sometimes a little challenging too.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Madrid, Valencia Spain

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering september 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Jenkin’s och anser att de ska behålla betyget 5/5.

Recension från 28 april 2023

Recension skriven av Toby Lee

Kött- och burgarrestaurangen Jenkin’s har flera restauranger i Valencia och Madrid, och har flera gånger utnämnts till Spaniens bästa burgare. I hamburgarna använder de Black Angus-kött från USA, vilket är ovanligt då många burgarhak i Spanien brukar använda inhemskt kött. Den dignande burgarmenyn bestod av 15 olika köttburgare, och vi beställde in en Doble Jenkin’s med två 100-gramskött, dubbel cheddar, bacon, sallad, en rödlöks- och picklesrelish samt hemlig sås för 14 EUR (160 kronor) samt kampanjburgaren Emmy B med ett donutbröd, 180 gram kött, rökt cheddar, karamelliserad lök, baconbitar, pickles och koreansk burgarsås för 15 EUR (170 kronor). Vi lade till pommes frites för 1,5 EUR (15 kronor) och en jättelik Mac and Cheese med bacon och pulled pork för 8 EUR (90 kronor).

När burgarna anlände så kände vi en viss skepsis inför dessa överdrivet överdådiga jätteburgare. Doble Jenkin’s hade en hel pickle på toppen och var genomborrad av ett spett, medan Emmy B formligen dröp av sås. Men så började vi äta och möttes av helt fenomenala smaker. Det mediumstekta köttet var sanslöst saftigt, och en riktig smaksensation med sin djupa och nötiga smak. Signaturburgarens dubbla köttpuckar var otroligt smakrika, och baconet var dessutom jättegott. Det här var inga enkla smaker, men de många ingredienserna var ljuvligt välbalanserade. Men Emmy B var ändå den största överraskningen med sin häpnadsväckande goda sötma. Den glaserade donuten lyfte den koreanska såsen till nya höjder, och trots att detta var en gimmickartad stuntburgare så var den så pass god att vi pratade om den långt efter måltidens slut. Våra pommes frites var godkända, men på tillbehörsfronten regerade deras väldigt mättande Mac and Cheese, som bjöd på kraftfulla smaker och nästan orimliga mängder ost.

Jenkin’s lyckas med konststycket att servera fantastiska jippoburgare i världsklass, och vi ser fram emot att åka tillbaka till Valencia för att se vad de hittar på härnäst. En solklar rekommendation!

The steakhouse and burger restaurant Jenkin’s have several restaurants in Valencia and Madrid, and they’ve been named Spain’s best burger several times. They use Black Angus meat from the U.S. in their burgers, which is unusual as many burger joints in Spain tend to use domestic beef. Their large burger menu consists of 15 different beef burgers, and we ordered a Doble Jenkin’s with two 100-gram patties, double cheddar, bacon, lettuce, a red onion and pickle relish and their secret sauce for 14 EUR (15.5 USD) and a Emmy B with a donut bun, 180 grams of beef, smoked cheddar, caramelised onions, bacon bits, pickles and Korean burger sauce for 15 EUR (16.5 USD). We added fries for 1.5 EUR (1.5 USD) and a huge portion of Mac and Cheese with bacon and pulled pork for 8 EUR (9 USD).

When our burgers arrived, we must admit that we felt a bit apprehensive towards our huge and crazy burgers. The Doble Jenkin’s had a whole pickle on top and was pierced by a skewer, while the Emmy B was dripping with sauce. But then we started eating and were met with phenomenal flavours. The medium-rare meat was unbelievably juicy, and a real taste sensation with its deep and nutty beefiness. The signature burger’s double patties packed a beefy punch, and the bacon was also delicious. There were so many different flavours fighting for our attention, but the ingredients were expertly balanced. But the biggest surprise was our Emmy B, with its astounding sweetness that worked great. The glazed donut elevated the Korean sauce to new heights, and even though this was a gimmicky stunt burger, it was so good that we talked about it long after finishing our meal. Our fries were alright, but the very filling Mac and Cheese was awesome with its many flavours and insane amounts of cheese.

Jenkin’s serve fantastic world-class stunt burgers, and we can’t wait to go back to Valencia to see what they come up with next. You should definitely check them out!

Topplistor

Sociala medier