Moflete By Joe Burger

Maffigt och moffigt

1 5 5
Skriven av
Foto: Ryan Motais från Moflete By Joe Burger.

Joe Burgerchallenge är en av världens största burgarinfluencers, och precis som vi på Burgerdudes så reser han runt om i Spanien och resten av världen i jakt på världens bästa hamburgare. Sedan något år tillbaka driver han även burgarrestaurangen Moflete by Joe Burger, med restauranger i Valencia, Madrid och Cuenca – samt en foodtruck som åker till olika burgarfestivaler. Vi blev helt hänförda av hans burgare förra året på en sådan festival, och nu senast besökte vi restaurangen i Valencia för att hårdtesta menyn. Restaurangen var enkelt inredd, med burgarmemorabilia och graffiti längs väggarna och sprejmålade bord och stolar. Menyn rymde tiotalet burgare, som kostade cirka 14,5 euro (165 kronor) styck med 200 gram rejält hängmörat kött.

Våra burgare var som gjorda för att postas på sociala medier, med massor av sås, smält ost och skruvade ingredienser. Men det färska och stunsiga brödet var härligt rostat på insidan och höll ihop allt förvånansvärt bra, vilket gjorde att vi kunde njuta av våra burgare ända till sista tuggan. Det spanska hängmörade köttet var stjärnan, med massor av djup smak och rejält rosa i mitten. Divito-burgaren hade ett otroligt smakrikt rökt BBQ-kött som topping och Dotty Hawleys överdådigt BBQ-doftande Mac & Cheese fungerade oväntat bra. Men vår favoritburgare var Ryan Motais, med ca 50 dagars hängmörat kött, cheddar, karamelliserad lök, baconsylt och en härligt dekadent gochujangmajonnäs. Alla burgare var supergoda, och även om det började bli lite väl sött framåt slutet av måltiden så kunde vi inte annat än konstatera att de smått kaotiska burgarna ändå tillagats med gott om fingertoppskänsla.

Vi var inte helt säkra på om Moflete by Joe Burger skulle klara övergången från foodtrucken till restaurangmiljö, men det fungerade utomordentligt bra. Om du gillar rejält med smaker och vill unna dig en femstjärnig festmåltid så är det här verkligen stället för dig.

In English

Joe Burgerchallenge is one of the world’s largest burger influencers, and like us here at Burgerdudes, he travels all over of the world in search of the world’s best burgers. Since a few years back, he also runs the burger restaurant Moflete by Joe Burger, with restaurants in Valencia, Madrid and Cuenca – as well as a food truck that tours various burger festivals. We were blown away by his burgers last year at one of those festivals, so we visited their Valencia restaurant recently to give their menu a thorough test. The interior was simple, with burger memorabilia and graffiti along the walls and spray-painted tables and chairs. Their menu consisted of around ten burgers, each costing around 14.5 EUR (16 USD) with dry-aged 200-gram beef patties.

Our burgers were made for posting on social media, with lots of sauce, melted cheese and crazy ingredients. But the fresh and sturdy bun was deliciously toasted on the inside and held everything together surprisingly well, allowing us to savour our burgers right to the last bite. The Spanish meat was the star of the show, with lots of deep dry-aged flavours and a nice pink centre. Our Divito burger had some incredibly flavoursome smoked BBQ meat as a topping and Dotty Hawley’s sumptuously BBQ-scented Mac & Cheese worked unexpectedly well. But our favourite burger was Ryan Motais, with 50-days’ dry-aged beef, cheddar, caramelised onions, bacon jam and a deliciously decadent gochujang mayo. All the burgers were super tasty, and although it started to get a little too sweet towards the end of the meal, these slightly chaotic burgers were still cooked with a great deal of finesse.

We weren’t quite sure if Moflete by Joe Burger would make the transition from the food truck to a restaurant environment, but it worked extremely well. If you like bold flavours and want to treat yourself to a five-star feast, this is the place for you.

Adress

Se deras webbplats för samtliga adresser, Cuenca, Madrid, Valencia Spain

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering augusti 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Moflete By Joe Burger och anser att de ska behålla betyget 5/5.

Recension från 14 november 2023

Recension skriven av Linus Josephson

Joe Burgerchallenge är en av världens största burgarprofiler, och han är faktiskt en av få personer vi har träffat som har testat ungefär lika många burgare som vi. Naturligtvis blev vi mycket nyfikna när han öppnade sin alldeles egen restaurang Moflete By Joe Burger i Cuenca och nu även i Valencia, och vi fick äntligen chansen att testa deras burgare på den spanska festivalen The Champions Burger. Deras festivalburgare hade en 200-gramsköttpuck med 50 dagars hängmörat kött, rökt cheddarost, karamelliserad lök, baconsylt och gochujangsås för 12,5 EUR (135 kronor).

Burgaren var minst sagt massiv med både en rejäl tjock köttpuck och ett stort bröd som omslöt allting. Det första som verkligen stack ut var den otroligt hängmörade och rejält djupa köttsmaken som slog till direkt. Smaken hängde kvar långt efter varje tugga och gifte sig otroligt fint med de andra komponenterna. Brödet var mjukt och något sött, och lyckades hålla ihop allting förvånansvärt bra trots rejält med köttsafter och sås. Den tungkittlande gochujangsåsen skötte sin roll som smakbalanserare och lyfte köttsmaken samtidigt som den rundade av sötman från baconsylten och den karamelliserade löken på ett fint sätt. Burgaren hade dock tjänat ännu mer om de hade dragit ned på sötman något och vågat låta de djupa noterna framträda tydligare. Vi hade även velat se något som bröt av de mjuka texturerna, men detta var egentligen bara mindre justeringar i en spännande och utomordentlig burgarupplevelse.

Vi blev mycket imponerade av burgarna från Moflete By Joe Burger och den otroligt smakrika och saftiga köttblandningen de tagit fram. Detta är absolut en burgare som du bör testa som burgarälskare – särskilt om du uppskattar komplexa smaker med köttet i fokus.

Joe Burgerchallenge is one of the world’s biggest burger profiles, and he’s actually one of the few people we’ve met who has tried about as many burgers as we have. Naturally, we were very curious when he opened his very own restaurant Moflete By Joe Burger in Cuenca and now in Valencia, and we finally got the chance to try their burger at the Spanish festival The Champions Burger. Their festival burger had a 200-gram patty with 50 days of dry-aged meat, smoked cheddar, caramelised onions, bacon jam and a gochujang sauce for 12.5 EUR (13.5 USD).

The burger was quite massive – with both a really thick beef patty and a large bun enclosing everything. The first thing that really stood out was the incredibly rich and deep beef flavour. The funky flavour lingered long after each bite and married incredibly well with the other components. The bun was soft and slightly sweet, and managed to hold everything together surprisingly well despite the generous amounts of meat juices and sauce. The tangy gochujang sauce did its job as a flavour balancer, lifting the beefiness while rounding out the sweetness of the bacon jam and caramelised onions nicely. The burger would have benefited even more if they had reduced the sweetness slightly and dared to let the deep notes stand out more. We would also have liked to see something that broke up the soft textures, but these were really just minor adjustments in an exciting and excellent burger experience.

We were very impressed with the burgers from Moflete By Joe Burger and the incredibly flavourful and juicy meat blend they created. This is definitely a burger that you should try as a burger lover – especially if you appreciate complex flavours that focus on the meat.

Topplistor

Sociala medier