Schuessler Burger & More ligger i närheten av Valencias tågstation, och vi har fått flera tips om deras roliga och speciella burgare. Vi försökte tyda menyn och hitta en klassisk burgare att basera recensionen på, men ärligt talat vet vi inte om vi lyckades. Vi valde i alla fall två olika burgare: en Pickle Crunch Smash med två köttpuckar à 100 gram, monterey jack-ost, lagrad cheddar, tomat, sallad, friterade pickles, senap, ketchup och en hemlig sås i ett potatisbröd för 13 EUR (150 kronor) och en Merlina för två köttpuckar à 100 gram, fyra skivor bacon, getost, tre skivor cheddar och ett ”nutellabad” som serverades mellan två våfflor för 16,50 EUR (190 kronor). Vi beställde även potatisklyftor för 2,50 EUR (30 kronor).
Burgarna som serverades var minst sagt överdådiga, och båda burgarna hade genomborrats av en stor köttkniv som stöd för att hålla ihop dem. Pickle Crunch serverades med topplocket upp och ned, men innan vi åt vände vi faktiskt på den för att kunna försöka äta den med händerna. Köttet var otroligt tunt smashat och hängde ut över kanterna. Det var ganska tråkigt och tuggigt, och hade dessutom behövt mycket mer krydda. Pickle Crunch smakade mest senap, och inga andra smaker fick någon ärlig chans. Brödet var orostat och började falla sönder under måltiden, och halvvägs genom dem såg det mest ut som en sörja på tallriken. Merlina var om möjligt sämre. Våfflorna höll visserligen ihop bättre, men nutellan på utsidan gjorde allt kladdigt och kombinationen av nutella och en tjock skiva getost är något vi sent kommer att glömma. Baconet var i alla fall smakrikt, vilket var det enda positiva vi hade att säga då inte ens potatisklyftorna var något att hurra för.
Vi ger gärna alla burgare en chans, men om vi ser nutella och getost på en hamburgare igen så reser vi nog oss och går.
In English
Schuessler Burger & More are located near the train station in Valencia, and we’ve received several tips that they serve fun and unusual burgers. We tried to find a classic burger to base our review on, but we’re not sure that we succeeded. In any case, we ordered two different burgers: a Pickle Crunch Smash with two 100-gram beef patties, Monterey jack cheese, aged cheddar, tomato, lettuce, fried pickles, ketchup, mustard and a secret sauce in a potato bun for 13 EUR (15.5 USD) and a Merlina with two 100-gram beef patties, four slices of bacon, goat cheese, three slices of cheddar and a ”Nutella bath” served between two waffles for 16.50 EUR (18 USD). We also ordered some potato wedges for 2,50 EUR (3 USD).
What we got were real ”stunt burgers”, and they had both been pierced by a large meat knife to hold them together. The Pickle Crunch was served with the crown placed upside down, but we actually turned it over so that we could eat it with our hands. The meat was incredibly thinly smashed and hung out over the edges. It was rather boring and chewy, and could have used a lot more seasoning. The Pickle Crunch mainly tasted of mustard, and the other flavours didn’t stand a chance. The bun wasn’t toasted and started falling apart during the meal, and halfway through our plate was super messy. But our Merlina burger was actually even worse. The waffles held together better than the bun, but the nutella on the outside made everything sticky and the combination of nutella and a thick slice of goat cheese is something we’ll never forget. At least the bacon tasted nice, which was the only positive thing we had to say as the potato wedges weren’t anyhing to write home about either.
We usually give every burger a chance, but if we see nutella and goat cheese in a burger menu again, we’ll probably get up and leave.