Gnarly Burger är en veteran på Stockholms burgarscen, och de har hunnit testa det mesta från foodtrucks och restauranger till att öppna konceptet Gnarly Market. Främst så är de kända för att servera stora hamburgare och andra USA-inspirerade rätter som ribs och köttmackor, och på restaurangen vid Fridhemsplan har de nyligen också börjat servera pizza. När de öppnade sin första restaurang 2015 så gillade vi verkligen deras burgare, men vi har märkt av en hel del kvalitetstapp genom åren. Nu var det länge sedan besökte dem, så det var dags för ett gediget omtest.
Deras hamburgermeny består främst av olika 180-gramsburgare, men vi valde ändå att beställa in en nyhet på menyn; Hillbilly Smash med två köttpuckar à 100 gram, ost, silverlök och deras signaturdressing för 149 kronor, inklusive en stor portion pommes frites.
Burgaren vi serverades gav inte alls ett lovande intryck. Det första vi noterade var att brödet var platt och ett par centimeter större i diameter än själva köttet. Vi gissar att det kanske ser bättre ut med de klassiska stora köttpuckarna, men vi hade ändå hoppats på ett mer passande bröd. Brödet såg dessutom ut som en klassisk frukostfralla, och var både hårt och smuligt. Redan vid första tuggan märkte vi att köttet var lite för kompakt och torrt samt att det var dåligt saltat. Den innehöll även mycket rå lök, som tog över rent smakmässigt. Såsen, som var en stark hamburgerdressing, hade i alla fall en angenäm hetta.
Det känns som att Gnarly Burger har stannat på en tid och plats där ingen riktigt bryr sig om detaljerna, och det är många misstag som måste korrigeras för att de ska komma tillbaka till tiden då de faktiskt serverade goda burgare.
In English
Gnarly Burger is a real veteran on Stockholm’s burger scene, and have tried everything from food trucks and restaurants to food markets. Their focal selling point is their large burgers and other American dishes, such as ribs and steak sandwiches, and in their Fridhemsplan restaurant they’ve recently started serving pizzas as well. When they opened their first restaurant back in 2015 we really liked their burgers, but they’ve seen some decline in quality over the years. And seeing as we hadn’t visited them in a while it was time to try them again.
Their burger menu mainly consists of various 180-gram patty burgers, but we opted for one of the newcomers; The Hillbilly Smash with two 100-gram patties, cheese, white onions and their signature sauce for 149 SEK (18 USD), including a large order of french fries.
The burger they served us didn’t look promising at all. The first thing we noticed was that the bun was flat and a few centimeters wider than the beef patties. We’re assuming that their larger patties fit better, but we had hoped that they would have used a more suitable bun to fit these smaller patties. Furthermore, the bun looked like a classic breakfast roll, and was both hard and dry. After taking a bite of the burger we also noticed that the beef patty was a bit too dry and compact for our liking, and also a bit underseasoned. We would also have preferred less raw onions, seeing as they were overpoweing. We did like the spicy burger sauce though.
Gnarly Burger seem to have lost their attention to detail and love for burgers, and there are a lot of mistakes that need to be corrected if they want to return to their glory days when they actually served tasty hamburgers.