Hyllade Rost i Ängelholm var länge en av våra mest efterfrågade recensioner, och sedan vårt första besök för några år sedan har det snabbt blivit ett av våra mest efterfrågade återbesök. Lokalen var såklart sig lik, med skön rockmusik i högtalarna och en motorcykel parkerad i källaren. Menyn hade dock ändrats från vårt förra besök, men var fortfarande lika varierad. Vi beställde flera burgare – bland annat en Painkiller med burgarcheddar, bacon, friterad lök, silverlök, dillpickles, gul senap och chilimajonnäs för 149 kronor och en Cowboys From Hell med pepperjack-ost, bacon, picklad rödlök, silverlök, jalapeños, jordnötssmör och chilimajonnäs för 159 kronor. Vi lade till en 90-gramsköttpuck för rejäla 55 kronor styck och beställde också crispy fries för 43 kronor.
Burgarna som serverades var maffiga, och vi fick i efterhand veta att de 90 grammen var efter tillagning (och 120 gram färskt). Köttet var dock otroligt luftigt, vilket förklarade det toppiga utseendet. Denna gång höll köttet ihop lite längre, men det hade lite för lite stekyta och var fortfarande lite för löst, och började därför falla isär ganska fort. Brödet var perfekt gräddat med en härligt smörig smak och sesamtoner som framträdde på ett föredömligt sätt. Trots sina många ingredienser var smakbilden på båda burgarna bra, även om Painkiller var något försiktig trots lovord om chilimajo och friterad lök. Baconet fick ingen tydlig plats i någon av burgarna, och de var dessutom väldigt mjuka – där endast jalapeñosarna och picklesen tillförde med textur. Pommes fritesen var goda, men hade behövt friteras längre för att leva upp till namnet ”crispy”.
Vattnet var i alla fall gratis denna gång, och vi uppskattar att de gör så mycket själva och har ett hantverkstänk. Vi lämnade Rost mätta och belåtna även denna gång, men den spretiga menyn och den svajiga hanteringen av texturer gör att de behåller sitt betyg.
In English
The acclaimed Rost in Ängelholm was one of our most requested reviews for a long time, and after our first visit a few years ago, it became one of our most requested return visits. The venue was of course the same, with great rock music blasting from the speakers and a motorbike parked in the basement. The menu had changed from our last visit, but was still just as varied. We ordered several burgers – including a Painkiller with burger cheddar, bacon, fried onions, white onions, dill pickles, yellow mustard and chilli mayo for 149 SEK (13.5 USD) and a Cowboys From Hell with pepperjack cheese, bacon, pickled red onions, white onions, jalapeños, peanut butter and chilli mayo for 159 SEK (14.5 USD). We added a 90-gram beef patty for a hefty 55 SEK (5 USD) each and also ordered crispy fries for 43 (4 USD).
Our burgers were huge, and we learned afterwards that the 90 grams was after cooking (and 120 grams fresh). However, the meat was incredibly airy, which explained the top-heavy appearance. This time, the meat held together a little longer, but it’s crust was a bit weak and it started to fall apart pretty quickly. The bun was perfectly baked with a lovely buttery flavour and sesame notes that really stood out. Despite their many ingredients, the flavour of both burgers was good, although the Painkiller was a bit too cautious despite its chilli mayo and fried onions. The bacon didn’t stand out in either burger, and they were also very soft – with only the jalapeños and pickles adding texture. The fries were good, but should have been cooked longer to live up to the name ”crispy”.
At least the water was free this time, and we appreciate the fact that they do so much themselves and have an artisanal approach. We left Rost full and satisfied again, but the disjointed menu and inconsistent textures means that they keep their rating.