När Chuck Burger öppnade i centrala Eksjö under 2021 blev de stadens och närområdets första riktiga restaurang som serverade hantverksburgare. Vi besökte dem första gången under hösten 2022 och blev riktigt imponerade, och sedan dess har de även skaffat sig en mindre armada av foodtrucks – tre stycken – som åker till närliggande städer och säljer burgare. Under vårt senaste besök på restaurangen beställde vi deras burgare ”Rostiga”, med en 150-gramsköttpuck, ost, tomat, pickles, rostad lök och dressing. Under lunchen kostade den 125 kronor, inklusive pommes frites och en läsk.
Burgaren såg aningen annorlunda ut jämfört med vårt förra besök. Proportionerna på vår singelburgare var riktigt fina och välbalanserade. De hade bytt bröd denna gång, men trots att det var mjukt och låg bra i handen så kändes det lite svampigt och blev ganska snabbt tillplattat. Vi uppskattade att köttet hade kryddats rejält med salt och peppar, men själva köttsmaken var ganska anonym och stekytan borde ha varit frasigare. Köttet var också lite mer kompakt den här gången, vilket tyvärr var något av en besvikelse. Den rostade löken var soggigt innan första tuggan, och tillförde därför inget tillfredställande krisp. Deras pickles var numera längdskivade och söta, och vi hade föredragit mer syra för att skapa en bättre balans med den redan söta burgardressingen. Däremot var pommes frites riktigt bra – en generös portion som var härligt krispig och välsmakande.
Det känns som att Chuck Burger satsning på foodtruck-verksamheten märks på burgarna i restaurangen, som inte kändes lika välbalanserade denna gång. Med det sagt serverar Chuck Burger fortfarande en bra burgare till ett sympatiskt pris, så om du befinner dig i Eksjö eller i någon av de närliggande städerna där deras foodtrucks rullar så är de fortfarande väl värda ett besök.
In English
When Chuck Burger opened in central Eksjö in 2021, they became the first restaurant in the city and surrounding area to serve craft burgers. We visited them for the first time in the autumn of 2022 and were really impressed, and since then they have also acquired a small armada of food trucks – three of them – that go to nearby cities to sell our burgers. During our latest visit to the restaurant, we ordered their ”Rostiga” burger, with a 150-gram patty, cheese, tomato, pickles, roasted onions and burger sauce. During lunch, it cost 125 SEK (11.5 USD), including fries and a soft drink.
Our burger looked slightly different compared to our last visit, but the ratios in our single burger were really nice and well balanced.
They had changed the bun, but despite being soft and fitting well in our hands, it felt a bit spongy and got flattened quite quickly. We appreciated that the patties had been seasoned generously with salt and pepper, but the flavour of the beef was rather anonymous and the crust should have been crispier. The meat was also a little more compact this time, which was a disappointment. The roasted onions was soggy before the first bite, and therefore added no satisfying crunch. Also, their pickles were sliced lengthwise and sweet, and we would have preferred more acidity to create a nicer balance with the back sweet burger sauce. However, the fries were really good – a generous portion that was wonderfully crispy and tasty.
It feels like Chuck Burger’s expansion into the food truck business has affected the burgers in the restaurant, which didn’t feel as well balanced this time around. Having said that, Chuck Burger still serve a nice burger at a sympathetic price-point, so they are still well worth a visit if you find yourself in Eksjö or in any of the nearby cities where their food trucks are rolling.