Chuck Burger öppnade i centrala Eksjö under 2021, och blev därmed den första restaurangen i staden som serverade hantverksburgare. Menyn bestod av tiotalet burgare som kostade mellan 118 och 125 kronor styck för en 150-gramsköttpuck, samt ett vegetariskt och ett veganskt alternativ. Vi beställde in en ”Rostiga” med ost, pickles, rostad lök och dressing. Vi lade till en köttpuck för 50 kronor och bacon för 15 kronor samt beställde både pommes frites och sötpotatispommesfrites för 30 respektive 55 kronor.
Vår burgare var en mäktig skapelse som verkligen såg inbjudande ut. Stjärnan var utan tvekan det saftiga köttet som hade en genuint fin stekyta och ordentlig kryddning som verkligen lyfte smakerna. Det mjuka brödet från Eksjö-institutionen Lennarts Konditori var väldigt följsamt, men kunde ha rostats lite hårdare för att kunna stå emot köttsafterna och dressingen mer effektivt. Själva dressingen var dessutom lite för söt, och kom inte riktigt till sin rätt. Vi hade gärna sett att baconet hade stekts lite hårdare så att det blev mer krispigt, då vi faktiskt betalade extra för det. Men överlag så var detta en riktigt god och mättande burgare. Pommes fritesen var av hög kvalitet med en schysst krispighet och god smak, även sötpotatispommesfritesen var riktigt smakrika och krispiga, och vi kände oss nöjda trots det ganska saftiga priset.
Burgarna och tillbehören på Chuck Burger är kanske aningen dyra, särskilt om du beställer ytterligare en köttpuck, men det här var ändå en högkvalitativ burgare. Eksjö erbjuder numera inte bara en unik trästad, utan även ett riktigt bra burgarhak.
In English
Chuck Burger opened in central Eksjö in 2021, becoming the first restaurant in town serving craft burgers. Their menu consists of around 10 burgers costing between 118 and 125 SEK (11–12 USD) for a 150-gram patty burger, and they also had one vegetarian and one vegan option. We ordered a ”Rostiga” with cheese, pickles, roasted onions and burger sauce, and added an extra patty for 50 SEK (4.5 USD) and bacon for 15 SEK (1.5 USD). We also ordered french fries for 30 SEK (3 USD) and sweet potato fries for 55 SEK (5 USD).
Our burger was pretty massive and looked really inviting. The juicy meat was the star here, well-seasoned with an excellent crust that made the flavours pop. The soft bun from the local Eksjö favourite Lennarts Konditori was soft and squishy, but could have been a bit more toasted to handle the beef juices and the burger sauce better. The sauce itself was pretty sweet as well, and didn’t really shine. We would have preferred if the bacon had been cooked a bit more to make it crispy, especially seeing as we paid extra for it. But overall this was a very tasty and filling hamburger. The high quality french fries were crispy and tasty, and we also enjoyed the sweet potato fries despite their high price.
Chuck Burger’s hamburgers and sides are rather expensive, especially if you opt for double patties, but the quality was really high. So now Eksjö can offer more than just a cool wooden city, but also a really good burger as well.