Andy’s Burgers öppnade i Eslöv under hösten 2022 och är ett av de hamburgerställen vi har fått in flest tips om på senare tid. Vi besökte dem för första gången i början av 2023, och vid vårt senaste besök var mycket sig likt. Vi uppskattade inredningen, som var nordiskt avskalad och modern utan att kännas kal. Menyn bestod i huvudsak av en handfull välkomponerade hamburgare som alla kunde beställas med veganskt protein. En meny med hamburgare, pommes frites, läsk och en dippsås kostade endast 130 kronor – och endast 115 kronor för en lunchdeal. En riktigt kul grej som Andys antagligen är ensamma om i Sverige är att kunden får välja mellan en eller två 100-gramsköttpuckar för samma pris.
Senast beställde vi två burgare; dels en Original Cheeseburger och en Andy’s Original. Utöver två smashade 100-gramspuckar så innehöll cheeseburgaren även ost, silverlök, pickles, senap och ketchup, och Andy’s Original var klassiker med sallad, tomat och dressing. De såg verkligen inbjudande och välkomponerade ut, och det räckte med ett par tuggor för att se hur väl allt samspelade, mycket tack vare att köttet lyckades vara både saftigt och ha en trevlig stekyta. Däremot var kryddningen ojämn, och vi fick olika mycket salt och peppar på våra burgare. Men det var ändå gott, och fungerade väl med det varmstekta och fluffiga brioche-potatisbrödet. Den krämiga cheddarosten bröt av väl mot silverlöken, men vi gillade inte att de använt vanlig slanggurka till sina pickles, då den blev varm och mosig. Den generösa portionen med krispiga pommes frites och deras egenlagade chiliaioli höll också väldigt hög kvalitetet.
Andy’s Burgers serverar en riktigt vass hamburgare, och vi rekommenderar helt klart ett besök – inte minst tack vare deras generösa prissättning. Vi ser fram emot att följa deras utveckling även i framtiden, och de är ett utmärkt tecken på hur en nykomling kan komma och imponera stort.
In English
Andy’s Burgers opened in Eslöv in the fall of 2022 and is one of the burger places we have received the most tips about recently. We visited them for the first time in early 2023, and on our last visit much was the same. We liked the decor, which was Nordic and modern without being cold. The menu consisted mainly of a handful of well-composed burgers, all of which could be ordered with vegan protein. A menu with burgers, fries, soda and a dipping sauce cost only 130 SEK (12 USD) – and only 115 SEK (10.5 USD) for a lunch deal. A really fun thing that Andy’s is probably the only one in Sweden is that the customer can choose between one or two 100-gram meat pucks for the same price.
We recently ordered two burgers; an Original Cheeseburger and an Andy’s Original. In addition to two smashed 100-gram pucks, the cheeseburger also contained cheese, silver onion, pickles, mustard and ketchup, and the Andy’s Original was a real classic with lettuce, tomato and dressing. They looked really inviting and well-composed, and it only took a couple of bites to see how well everything worked together, thanks in large part to the fact that the meat managed to be both juicy and have a nice sear. However, the seasoning was uneven, and we got different amounts of salt and pepper on our burgers. But it was still good, and worked well with the hot and fluffy brioche potato bun. The creamy cheddar cheese contrasted well with the white onions, but we didn’t like that they used regular cucumbers for their pickles, as they became warm and mushy. The generous portion of crispy fries and their homemade chilli aioli were also of very high quality.
Andy’s Burgers serves a really sharp burger, and we definitely recommend a visit – not least because of their generous pricing. We look forward to following their development in the future, and they are a great example of how a newcomer can come in and make a big impact from the get-go.