Lilla Tjuren har stängt sin verksamhet.
Lilla Tjuren öppnade sina dörrar i slutet av 2017 i centrala Gävle, och har sedan dess varit ett välbesökt burgarhak i staden. Menyn består av fem burgare, inklusive en gästburgare som byts ut regelbundet för att skapa variation. Lokalen är ganska liten och platserna är ganska trånga, men restaurangen är ljus och känns fräsch. Vi testade flera av deras burgare, bland annat Tjuren med en köttpuck på 120 gram, samt cheddarost, dressing, sallad, lök och tomat för 85 kronor.
Burgaren serverades i en pappersficka på en stadig metallbricka. Den var dock slarvigt sammansatt, bland annat med ett överdimensionerat och kallt salladsblad, vilket både störde utseendet och kylde ner resten av burgaren. Löken var väldigt grovt strimlad och dåligt fördelad, så att vissa tuggor enbart smakade lök. Även köttet och brödet hade stora problem. Köttpucken var ganska tuggig och hade inte kryddats tillräckligt med salt och peppar, medan bottenbrödet hade en hård kant runtom. Pommes fritesen som vi hade köpt för 20 kronor var helt okej, även om de kunde ha legat i fritösen ett tag till.
Som ni kanske förstår var vi inte helt nöjda med vårt besök på Lilla Tjuren. Vissa av problemen med presentation och konstruktion är faktiskt ganska enkla att åtgärda, men de borde verkligen arbeta på att förbättra hur de hanterar själva köttet.
In English
Lilla Tjuren first opened in Gävle, a few hours north of the Swedish capital, at the end of 2017, and have quickly become one of the more talked about burger joints in the city. Their menu consists of 5 hamburgers, including a guest burger that gets replaced regularly. The restaurant itself is rather small and the seats are a bit cramped, but everything feels fresh and modern. We tried several burgers during our visit, including their Tjuren burger with a 120 gram patty, cheddar, sauce, lettuce, onions and tomato for 85 SEK (9 USD).
The burger came served on a metal tray in a paper pocket. But it wasn’t very nicely presented, with a large and very cold piece of lettuce sticking out at the bottom. It looked strange and chilled the other ingredients. The onions were coarsely cut and spread out unevenly, leaving us with several mouthfuls that tasted of nothing but raw onions. The beef patty was a bit chewy and needed more salt and pepper, and the bottom bun had a hard crust all around it. The crincle cut fries for 20 SEK (2 USD) were alright, but would have benefited from some more time in the fryer.
As you can see we weren’t that satisfied with our visit to Lilla Tjuren. A lot of the minor problems, such as the presentation and construction, are easily fixed, but they really ought to look at improving the actual patties.