Diné Burgers är en mindre burgarkedja med fäste främst i västra Sverige. Vi testade dem för första gången redan 2017, och nu var det äntligen dags för ett återbesök för att se hur de utvecklats. Vi besökte deras restaurang i Göteborg under lunchen, och erbjöds fyra olika köttburgare för 120 kronor styck (jämfört med tiotalet hamburgare under övrig tid), inklusive mixed fries och tryffelmajonnäs. Vi beställde deras Cheese & Bacon, som innehöll en puck på 150 gram, ost, bacon, silverlök, majonnäs, senap och ketchup i ett briochebröd.
Det tog en stund att få in maten, vilket var konstigt då det inte var någon större lunchrusning. När maten väl kom in så såg hamburgaren välstekt ut, men konstigt nog så låg allt bacon i en liten hög i mitten av burgaren, vilket skapade en obalanserad och svåräten pjäs. Vi märkte också snabbt att brödet inte var rostat alls på insidan, utan bara på toppen av locket. Brödet var dessutom torrt, men det hade åtminstone en den goda smöriga smaken vi förväntar oss av ett briochebröd. Köttet hade en riktigt fin stekyta, och var kryddad med lagom mycket salt och peppar. Det var däremot toppat med en tråkig och plastig ost som varken tillförde smak eller krämighet, utan bara låg där som en hinna. Balansen mellan såserna var däremot exemplarisk, och den fint skurna löken tillförde lite välbehövlig textur. Pommes fritesen var välfriterade, om än något undersaltade.
Vi kände igen många av detaljerna från vårt första recensionsbesök när vi besökte Diné, och blev faktiskt lite besvikna över att de inte gjort några nämnvärda förbättringar på snart fem år. Faktum är att den ojämna servicen och kvaliteten snarare får dem att ta ett litet steg tillbaka, och de känns snarare som vilket burgarställe som helst än en premiumkedja på framfart.
In English
Diné Burgers is a small burger chain that mainly operates in the western parts of Sweden. We first reviewed them back in 2017, and now we were finally back to see their progress. We visited their Gothenburg restaurant during lunch hours, where they offered 4 different beef burgers for 120 SEK (13.5 USD) each (compared to around 10 burgers during regular hours), including mixed fries and a truffle mayo. We ordered their Cheese & Bacon Burger, with a 150-gram patty, cheese, bacon, white onions, mayo, ketchup and mustard in a a brioche bun.
It took a while for our food to arrive, which was a bit strange as there weren’t any large lunch crowds. We finally got a nice looking burger, even though all the bacon had been piled up in the middle, making it unbalanced and pretty hard to eat. We also noticed that the bun hadn’t been toasted on the inside at all, just on the top of the crown. The bun was also pretty dry, but thankfully it still had that buttery taste that we expect of a brioche bun. The beef had a really nice crust, and was well-seasoned with salt and pepper. Unfortunately it had been topped with a boring cheese that just lay there without adding any flavour or creaminess. At least they managed to find a great balance between the three condiments, and the finely sliced white onions added some much-needed texture. The french fries were nicely cooked, but could have done with a bit more salt.
Many of the details from our first review could still be found during our latest visit to Diné, and we felt a bit disappointed that they haven’t made any noteworthy improvements in almost 5 years. To be honest, the uneven service and quality is more of a step back than anything, and they feel more like any old burger restaurant than a premium chain on the rise.