Odins Parkgrill

Oden räcker inte till

1 2 5
Skriven av
Uppdaterad 27 februari 2023
Odins Parkgrill

Populära Odins Parkgrill har serverat hungriga besökare på Odinsplatsen i centrala Göteborg sedan 1959, men när vi recenserade deras hantverksburgare under 2018 så var vi måttligt imponerade. Då var det kvantitet framför kvalitet som gällde, då den väl tilltagna högrevsburgaren var själlös. På senare tid har vi fått höra att de har hakat på smashburgartrenden, så vi gjorde ett återbesök och beställde deras Smashburgare, med två senapsstekta 80-gramsköttpuckar, cheddar, picklad rödlök, sallad och dressing för 99 kronor.

Våra burgare serverades kort därefter och förutom det ganska torra och stumma brödet så såg det ganska okej ut. Stekytan var bättre än förra gången, men vi hade gärna sett en djupare maillardeffekt. Första tuggan avslöjade dock att det här fortfarande var en helt vanlig gatuköksburgare med färskt kött. Köttet var alldeles för mjukt, och senapssmaken märktes inte av alls. Vi hade hoppats på en mer distinkt stekyta, då det här var mer som två tunna köttpuckar staplade på varandra. Det mesta av smaken kom faktiskt från den ganska stabbiga och söta dressingen som påminde om en oljig majonnäs. Osten bidrog med lite krämighet, men de tjocka strimlorna av picklad rödlök och salladen smälte bara in i bakgrunden.

Odins Parkgrill verkar inte ha några problem med att hoppa på nya trender, men vi hade gärna sett att de lade manken till så att resultatet blev bättre. För det här var tyvärr lika oinspirerande som vid vårt förra besök.

In English

The popular Odins Parkgrill have served burgers from Odinsplatsen in central Gothenburg since 1959, but when we first reviewed their craft burgers back in 2018 we weren’t that impressed. They’d chosen quantity over quality, and the large burger made from chuck beef was uninspiring. Lately we’ve heard that they’ve started with smash burgers, so we paid them a new visit and ordered their ”Smashburgare”, with two mustard-fried 80-gram beef patties, cheddar, pickled red onions, lettuce and a sauce for 99 SEK (9.5 USD).

Our burger arrived shortly, and looked quite promising despite the dry and slightly stale bun. The patties had an alright crust, even though we would have liked to see a deeper maillard effect. But our first bite revealed that this was just any old grill kiosk burger made with fresh beef. The meat was far too soft, and the mustard flavour wasn’t noticeable at all. We had hoped to see a more distinct crust, as this felt more like two thin patties placed on top of each other. Most of the flavour came from the sweet and stodgy burger sauce, which reminded us of an oily mayonnaise. The cheese added some creaminess, but the thick slices of pickled red onions and lettuce where just background noise.

Odins Parkgrill don’t seem to have any problems with adapting to new trends, but we wish that they’d paid a bit more attention to detail so that the end result was better. Because this was just as uninspiring as the burger we ate last time.

Adress

Odinsplatsen 11, Gothenburg Sweden

Mer information

Youtube-video

Uppdateringar

Uppdatering december 2022:
Vi har gjort ett återbesök på Odins Parkgrill och anser att de ska behålla sitt betyg

Recension från 20 juni 2018

Recension skriven av Linus Josephson

Vid Odinsplatsen i centrala Göteborg ligger det klassiska gatuköket Odins Parkgrill, som har serverat snabbmat sedan 1959. Förutom riktiga klassiker som köttbullar och korv med mos så har de ansträngt sig för att hänga med i burgartrenden.

På menyn finns flera olika sorters burgare, och vårt val föll på högrevsburgaren tillsammans med pommes frites och läsk för 120 kronor. Maten tillagades snabbt och vi reagerade direkt på måltidens storlek; en burgare med en 160 gram stor köttpuck med mycket tillbehör och en rejäl portion pommes frites. Mycket mat för pengarna alltså.

Själva burgaren såg estetiskt tilltalande ut och hade fina proportioner. Dock uppenbarades en hel del problem när vi tog vår första tugga. Köttet var tråkigt både smak- och konsistensmässigt, och vi misstänker att den mycket väl kan ha tillbringat en tid i frysen innan tillagning. Burgaren hade dessutom alldeles för mycket rödlök som dominerade smaken och konkurrerade problematiskt med chilimajonnäsen. Brödet gjorde sitt jobb och höll ihop under hela måltiden, och pommes fritesen var också helt godkända.

Vi fick visserligen mycket mat för pengarna, och det hade kanske varit en duglig måltid om vi hade satt kvantitet före kvalitet. Men överlag kändes högrevsburgaren från Odins Parkgrill både oinspirerad och själslös.

Odins Parkgrill by Odinsplatsen in central Gothenburg has been in service 1959, selling fast food from its small kiosk. Just like everyone else they have joined the burger craze and are now selling ground chuck burgers, so we ordered a burger with fries and soda for 120 SEK. The portion was huge, with a 160 gram patty and a loads of fries. The burger looked nice but our impression was sullied when we took our first bite; the meat was boring and lacked both in taste and crust. The burger had way to much red onions which overpowered everything else in the burger as well. Odins Parkgrill may perhaps be a valid option if you are really hungry and want a really big meal with a low price-point, but don’t expect any wonders.

Topplistor

Sociala medier