Populära Odins Parkgrill har serverat hungriga besökare på Odinsplatsen i centrala Göteborg sedan 1959, men när vi recenserade deras hantverksburgare under 2018 så var vi måttligt imponerade. Då var det kvantitet framför kvalitet som gällde, då den väl tilltagna högrevsburgaren var själlös. På senare tid har vi fått höra att de har hakat på smashburgartrenden, så vi gjorde ett återbesök och beställde deras Smashburgare, med två senapsstekta 80-gramsköttpuckar, cheddar, picklad rödlök, sallad och dressing för 99 kronor.
Våra burgare serverades kort därefter och förutom det ganska torra och stumma brödet så såg det ganska okej ut. Stekytan var bättre än förra gången, men vi hade gärna sett en djupare maillardeffekt. Första tuggan avslöjade dock att det här fortfarande var en helt vanlig gatuköksburgare med färskt kött. Köttet var alldeles för mjukt, och senapssmaken märktes inte av alls. Vi hade hoppats på en mer distinkt stekyta, då det här var mer som två tunna köttpuckar staplade på varandra. Det mesta av smaken kom faktiskt från den ganska stabbiga och söta dressingen som påminde om en oljig majonnäs. Osten bidrog med lite krämighet, men de tjocka strimlorna av picklad rödlök och salladen smälte bara in i bakgrunden.
Odins Parkgrill verkar inte ha några problem med att hoppa på nya trender, men vi hade gärna sett att de lade manken till så att resultatet blev bättre. För det här var tyvärr lika oinspirerande som vid vårt förra besök.
In English
The popular Odins Parkgrill have served burgers from Odinsplatsen in central Gothenburg since 1959, but when we first reviewed their craft burgers back in 2018 we weren’t that impressed. They’d chosen quantity over quality, and the large burger made from chuck beef was uninspiring. Lately we’ve heard that they’ve started with smash burgers, so we paid them a new visit and ordered their ”Smashburgare”, with two mustard-fried 80-gram beef patties, cheddar, pickled red onions, lettuce and a sauce for 99 SEK (9.5 USD).
Our burger arrived shortly, and looked quite promising despite the dry and slightly stale bun. The patties had an alright crust, even though we would have liked to see a deeper maillard effect. But our first bite revealed that this was just any old grill kiosk burger made with fresh beef. The meat was far too soft, and the mustard flavour wasn’t noticeable at all. We had hoped to see a more distinct crust, as this felt more like two thin patties placed on top of each other. Most of the flavour came from the sweet and stodgy burger sauce, which reminded us of an oily mayonnaise. The cheese added some creaminess, but the thick slices of pickled red onions and lettuce where just background noise.
Odins Parkgrill don’t seem to have any problems with adapting to new trends, but we wish that they’d paid a bit more attention to detail so that the end result was better. Because this was just as uninspiring as the burger we ate last time.