Vi har diggat Rollin Bistros Backyard och ansett att de tillhört toppskiktet i Göteborg, både när de har kört popups i stan eller serverat mat i sin sköna fabrikslokal i Gamlestaden. Under vårt senaste besök tog vi plats på deras minst lika trevliga uteservering och beställde två burgare och två sides. Det blev en Backyards Classic Cheese Burger med två 70-gramsköttpuckar, ost, lök, pickles och Alabama-sås för 144 kronor och deras OG med en tjockare köttpuck på 140 gram, svensk tryffelcheddar, smält brie, bacon, picklad rödlök, gremolata och en majonnäs med svart vitlök och tryffel för 178 kronor.
The OG lät kanske lite för överdådig, men vi blev väldigt imponerade av hur väl smakerna klaffade. Det fanns precis lagom mycket tryffel i den och baconet var härligt krispigt. Vi diggade även den lätt rosa och saftiga köttpucken, även om stekytan kunde ha varit lite mer tilltagen. Deras Classic Cheese Burger fungerade lite som en modern klassiker med en pepprighet från den vita Alabama-såsen som lirade snyggt med den krämiga cheddarosten. Deras egna pickles gjorda på slanggurka såg trista ut, men var superkrispiga med en tydlig syrlighet. På tillbehörsfronten så var detta i en helt annan liga i Göteborg, och både pommes fritesen och lökringarna var bland de bästa vi ätit i Sverige. Den holländska fermenterade pommes fritesen med dill och en himmelsk lökmajonnäs för 98 kronor var rejäla och otroligt smakrika, och teriyaki-lökringarna för 95 kronor var underbart frasiga. Den medföljande japanska majonnäsen med msg och vinäger var verkligen to die for. Båda portionerna var perfekta att dela på.
Vi ser redan fram emot att återvända till Rollin Bistros Backyard – inte bara för burgarna utan även för den otroligt sköna viben och deras kompletta meny med spännande sides, drinkar och efterrätter. Vi rekommenderar att du gör samma sak!
In English
We have always liked Rollin Bistros Backyard and have considered them to be one of the top spots in Gothenburg, both at their pop-ups in the city or in their cosy factory location in Gamlestaden. During our latest visit, we sat down on their equally nice outdoor terrace and ordered a couple of burgers and sides. We went for a Backyards Classic Cheese Burger with two 70-gram beef patties, cheese, onions, pickles and Alabama sauce for 144 SEK (14.5 USD) and their The OG with a thicker 140-gram beef patty, Swedish truffle cheddar, melted brie, bacon, pickled red onions, gremolata and a mayo with black garlic and truffles for 178 SEK (17.5 USD).
The OG sounded a bit over the top, but we were very impressed with how well the flavours worked together. There was just enough truffle in it and the bacon was wonderfully crispy. We also loved the slightly pink and juicy patty, although the crust could have been a bit deeper. Their Classic Cheese Burger acted like a modern classic with a peppery tang from the white Alabama sauce that played nicely with the creamy cheddar. Their house-made pickles made from regular cucumber looked a bit sad, but were super crispy with a distinct acidity. But the sides were in a completely different league in Gothenburg, and both the fries and the onion rings were among the best we’ve had in Sweden. The Dutch fermented fries with dill and a heavenly onion mayonnaise for 98 SEK (10 USD) were hearty and incredibly flavoursome, and the teriyaki onion rings for 95 SEK (9.5 USD) were wonderfully crispy. The accompanying Japanese mayo with msg and vinegar was to die for. Both portions were perfect for sharing.
We’re already looking forward to returning to Rollin Bistro’s Backyard – not only for the burgers, but also for the incredible vibe and their full menu of exciting sides, drinks and desserts. We suggest you do the same!