Vi recenserade ursprungligen Stockyard Burger Joint i Göteborg när vi öppnade Burgerdudes under 2014, så det var hög tid att göra ett återbesök på denna populära hamburgerrestaurang som ligger några få meter ifrån paradgatan Avenyn. Menyn är föredömligt kort och fokuserad på burgare med tydliga profiler, och vi beställde en Hot n Smoky BBQ med en köttpuck på 180 gram, cheddar, jalapeños, pickles och rökig barbecuesås för 138 kronor. Till detta valde vi mixed fries för ytterligare 50 kronor.
Det stora brödet och det generösa lagret med grönsaker gjorde att vår burgare såg ganska obalanserad ut ingrediensmässigt. Brödet såg visserligen fint och fluffigt ut, men det var tyvärr roligare att titta på än att äta. Köttet hade en angenäm smak och var fint stekt, men kändes ändå lite tuggigt i konsistensen. Men det som störde mest var att den stora mängden grönsaker var kylskåpskalla. En bra burgare ska kännas som en helhet, inte som en handfull olika ingredienser som råkar befinna sig på samma plats. Smakmässigt var det egentligen bara jalapeñosarna som stack ut med sin ivriga hetta, då övriga ingredienser var ganska anonyma. Pommes fritesen och sötpotatisvarianten hade godkänd smak och krisp, men kostade kanske lite mer än de smakade.
Stockyard Burger Joint levererar en klart godkänd burgare till ett okej pris, men vi tycker tyvärr inte att de håller lika hög standard som tidigare.
In English
We first reviewed Stockyard Burger Joint in Gothenburg back when we launched Burgerdudes back in 2014, so it was about time that we paid them another visit. Located just off the popular Avenyn boulevard, Stockyard’s menu is refreshingly short and focuses on a handful of different types of burgers. We ordered a Hot n Smoky BBQ burger with a 180 gram patty, cheddar, jalapeños, pickles and a smokey barbecue sauce for 138 SEK (14 USD), plus some mixed fries for 50 SEK (5 USD).
The large bun and hefty amounts of greens made our burger look unbalanced from the start. The bun seemed appealingly fluffy at first, but looked better than it tasted. We did enjoy the how the meat had been cooked and its taste, but it was a bit chewy. But our biggest gripe was the large amount of cold vegetables. A really good needs to feel like a coherent whole, and not just a bunch of ingredients in the same place. Flavour-wise, only the jalapeños stood out with their zealous heat, since most of the other parts were pretty anonymous. We did enjoy the regular and sweet potato fries, but they were a bit on the pricy side.
Stockyard Burger Joint serve an acceptable burger at a reasonable price, but they don’t shine as brightly as we felt that they did before.