Werners Bistro

Den som werntar på något gott

1 3 5
Skriven av
Uppdaterad 29 januari 2023
Werners Bistro

Werners Bistro i Göteborg är syskonrestaurangen till gatuköket och institutionen Lasse på Heden, och de ligger bara ett stenkast ifrån varandra. Sedan 2018 har de serverat smashburgare och husmanskost, och när vi gjorde vårt besök hade de sju olika sorters burgarkreationer på menyn. Vi beställde in deras Royal with cheese för 120 kronor, som innehöll en senapsstekt köttpuck på 160 gram, flera skivor cheddarost, rödlök, pickles, majonnäs och ketchup.

Burgaren serverades på ett porslinsfat och hade ett ganska besynnerligt utseende. Den hårt smashade köttpucken på 160 gram hade visserligen en fin yta, men var alldeles för stort för det lilla brödet och hängde ut längst sidorna. Här skulle vi hellre sett två mindre köttpuckar på 80 gram för en bättre ratio, men som tur var så smakade i alla fall köttet gott med en tillfredsställande kryddning som fungerade bra med den rejäla stekytan. Utöver att potatisbrödet var underdimensionerat för köttet så fungerade det åtminstone helt okej, och var rostat på insidan med ett fluffigt yttre. Osten hade mått bra av att smälta lite mer, och var lite lustigt utplacerad för att täcka allt kött. Burgaren blev dessutom lite svåräten av den stora mängden majonnäs och ketchup, som dessutom gjorde både picklesen och rödlöken lite för anonym.

Sammanfattningsvis så känner vi av att det finns kvalitet i ingredienserna, och det är detta som räddar Werners Bistro från ett lägre betyg. Men om de vill behålla detta utlåtande behöver de arbeta på ration mellan beståndsdelarna och fundera lite mer på hur de konstruerar sina burgare.

In English

Werners Bistro in Gothenburg is the sister restaurant to the classic grill kiosk Lasse på Heden, and they’re located almost next to each other. Since 2018, Werners Bistro has been serving smash burgers, and during our visit they had 7 burger creations and various Swedish dishes on their menu. We ordered a ”Royal with cheese” for 120 SEK (14 USD), which contained a mustard fried 160-gram patty, several slices of cheddar, red onions, pickles, mayo and ketchup.

The burger came served on a porcelain plate and looked a bit strange, to be honest. The 160-gram beef patty had been thinly smashed and had a pretty great crust, but it was far too big for the small bun, making the patty stick out like a meat skirt. We would have preferred to see two 80-gram patties instead to get a better ratio. Thankfully the actual beef patty tasted really good, with nice seasoning that worked well with the aforementioned crust. Aside from being too small, the potato bun worked fine and had been toasted nicely on the inside and was fluffy on the outside. The cheese hadn’t melted properly though, and had been distributed all over the place in order to cover as much of the patty as possible. in addition to this, the large amounts of mayo and ketchup made it hard to eat the burger, and the sauces overpowered both the pickles and the red onions a bit too much.

Ultimately, the ingredients were pretty good, and this is what saved Werners Bistro from getting a lower grade. But if they want to keep this score they’ll have to work on the ratio between the different ingredients and think about how they construct their burgers in the future.

Adress

Parkgatan 41, Gothenburg Sweden

Mer information

Topplistor

Sociala medier