När Garage Bar öppnade sina dörrar 2013 så satte de Höganäs på kartan för burgarentusiaster i Sverige. Ett tag rankade vi dem som bland de bästa i hela landet, men för några år sedan kändes det som att de tappat gnistan något. Den härliga lokalen var sprängfylld med memorabilia och inredd med amerikanska detaljer och tydligt fokus på bikerkultur. Och menyn bjöd på rätter som chicken ’n’ waffles, ribs och givetvis massor av burgare. Vi beställde in tre olika hamburgare: en The Kew-P med dubbelt kött, ost, lök, Kewpie-majonnäs, senap och ketchup för 170 kronor, en Animal Style med dubbelt senapsstektt kött, cheddar, pepperjack-ost, bacon och picklad chili för 180 kronor samt donutburgaren The Luther med en köttpuck, ost, bacon och chilisylt för 165 kronor. Läsk och ett tillbehör per burgare ingick under lunchen, så vi valde pommes frites, sötpotatispommesfrites och en dillpickle.
Burgarna var massiva och kändes som en familjär och inbjudande throwback till första hantverksburgarvågen. Brödet var stort, mjukt och snyggt rostat, och de smashade 100-gramsköttpuckarna var fortfarande rosa i mitten vilket tillförde lite extra karaktär. Köttet hade en något kompakt konsistens, men en trevlig köttsmak och vi uppskattade att de var rejält saltade och pepprade. Den gemensamma nämnaren var att de var matiga och att smakerna vågade ta plats, och att allt kändes genomtänkt och var tillagat efter deras preferenser. Vi gillade verkligen den krämiga osten på The Kew-P, det knapriga baconet på Animal Style och balansen mellan alla ingredienser. Donutburgaren var härligt dekadent, även om vi gärna hade sett lite mer hetta i chilisylten och kanske en halverad donut då den blev lite brödtung. Alla tre tillbehören var riktigt goda och passade utmärkt till burgarna.
Garage Bar har återfunnit mycket av sin forna glans, och vi är glada över att detta kulturarv fortsätter att leverera riktigt bra burgare. Heja Höganäs!
In English
When Garage Bar opened their doors in 2013, they put Höganäs on the map for burger enthusiasts in Sweden. For a while we ranked them among the best in the country, but a few years ago it felt like they’d lost their spark a little. The lovely restaurant was bursting with memorabilia and decorated with Americana details with a strong focus on biker culture. And their menu offered dishes like chicken ‘n’ waffles, ribs and of course lots of burgers. We ordered three different burgers: The Kew-P with double patties, cheese, onions, Kewpie mayo, ketchup and mustard for 170 SEK (16 USD), Animal Style with double mustard-fried patties, cheddar, pepperjack cheese, bacon and pickled chilli for 180 SEK (17 USD) and their donut burger The Luther with a single beef patty, cheese, bacon and chilli jam for 165 SEK (15.5 USD). Soft drinks and one side per burger were included during lunch, so we opted for fries, sweet potato fries and a dill pickle.
Our burgers were huge and felt like a familiar and inviting throwback to the first wave of craft burgers. The bun was large, soft and nicely toasted, and the smashed 100-gram patties were still pink in the middle which added some extra character. The patties’ texture was a bit dense, but had nice beefy flavour and we appreciated that they were well seasoned with salt and pepper. The common denominator was that they were filling and that their flavours were bold, and that everything felt carefully thought out and prepared according to their own preferences. We really liked the creamy cheese in The Kew-P, the crispy bacon in Animal Style and the balance of all the ingredients. The doughnut burger was delightfully decadent, although we would have liked to see a little more heat in the chilli jam and perhaps a halved doughnut as it was a little bun-heavy. All three sides were really nice and went excellently with the burgers.
Garage Bar has regained much of its former glory, and we are happy that this cultural heritage continues to deliver really good burgers. Go Höganäs!