Garage Bar

Kulturarvet har återfunnit gnistan

1 4 5
Skriven av
Foto: Animal Style från Garage Bar.

När Garage Bar öppnade sina dörrar 2013 så satte de Höganäs på kartan för burgarentusiaster i Sverige. Ett tag rankade vi dem som bland de bästa i hela landet, men för några år sedan kändes det som att de tappat gnistan något. Den härliga lokalen var sprängfylld med memorabilia och inredd med amerikanska detaljer och tydligt fokus på bikerkultur. Och menyn bjöd på rätter som chicken ’n’ waffles, ribs och givetvis massor av burgare. Vi beställde in tre olika hamburgare: en The Kew-P med dubbelt kött, ost, lök, Kewpie-majonnäs, senap och ketchup för 170 kronor, en Animal Style med dubbelt senapsstektt kött, cheddar, pepperjack-ost, bacon och picklad chili för 180 kronor samt donutburgaren The Luther med en köttpuck, ost, bacon och chilisylt för 165 kronor. Läsk och ett tillbehör per burgare ingick under lunchen, så vi valde pommes frites, sötpotatispommesfrites och en dillpickle.

Burgarna var massiva och kändes som en familjär och inbjudande throwback till första hantverksburgarvågen. Brödet var stort, mjukt och snyggt rostat, och de smashade 100-gramsköttpuckarna var fortfarande rosa i mitten vilket tillförde lite extra karaktär. Köttet hade en något kompakt konsistens, men en trevlig köttsmak och vi uppskattade att de var rejält saltade och pepprade. Den gemensamma nämnaren var att de var matiga och att smakerna vågade ta plats, och att allt kändes genomtänkt och var tillagat efter deras preferenser. Vi gillade verkligen den krämiga osten på The Kew-P, det knapriga baconet på Animal Style och balansen mellan alla ingredienser. Donutburgaren var härligt dekadent, även om vi gärna hade sett lite mer hetta i chilisylten och kanske en halverad donut då den blev lite brödtung. Alla tre tillbehören var riktigt goda och passade utmärkt till burgarna.

Garage Bar har återfunnit mycket av sin forna glans, och vi är glada över att detta kulturarv fortsätter att leverera riktigt bra burgare. Heja Höganäs!

In English

When Garage Bar opened their doors in 2013, they put Höganäs on the map for burger enthusiasts in Sweden. For a while we ranked them among the best in the country, but a few years ago it felt like they’d lost their spark a little. The lovely restaurant was bursting with memorabilia and decorated with Americana details with a strong focus on biker culture. And their menu offered dishes like chicken ‘n’ waffles, ribs and of course lots of burgers. We ordered three different burgers: The Kew-P with double patties, cheese, onions, Kewpie mayo, ketchup and mustard for 170 SEK (16 USD), Animal Style with double mustard-fried patties, cheddar, pepperjack cheese, bacon and pickled chilli for 180 SEK (17 USD) and their donut burger The Luther with a single beef patty, cheese, bacon and chilli jam for 165 SEK (15.5 USD). Soft drinks and one side per burger were included during lunch, so we opted for fries, sweet potato fries and a dill pickle.

Our burgers were huge and felt like a familiar and inviting throwback to the first wave of craft burgers. The bun was large, soft and nicely toasted, and the smashed 100-gram patties were still pink in the middle which added some extra character. The patties’ texture was a bit dense, but had nice beefy flavour and we appreciated that they were well seasoned with salt and pepper. The common denominator was that they were filling and that their flavours were bold, and that everything felt carefully thought out and prepared according to their own preferences. We really liked the creamy cheese in The Kew-P, the crispy bacon in Animal Style and the balance of all the ingredients. The doughnut burger was delightfully decadent, although we would have liked to see a little more heat in the chilli jam and perhaps a halved doughnut as it was a little bun-heavy. All three sides were really nice and went excellently with the burgers.

Garage Bar has regained much of its former glory, and we are happy that this cultural heritage continues to deliver really good burgers. Go Höganäs!

Adress

Bruksgatan 36z, Höganäs Sweden

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering december 2024:
Vi har gjort ett återbesök på Garage Bar och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med vårt tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 3/5 till 4/5.

Uppdatering januari 2024:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2024: 86

Uppdatering januari 2023:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2023: 83

Uppdatering september 2022:
Vi har gjort ett återbesök på Garage Bar och anser att de har sänkt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför sänkt betyget från 5/5 till 3/5.

Uppdatering november 2021:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2022: 17

Uppdatering november 2020:
Placering på topplistan Sveriges 100 bästa burgare 2021: 7

Uppdatering november 2019:
Placering på topplistan Världens 50 bästa burgare 2020: 16

Recension från 22 september 2022

Recension skriven av Stefan Wadstedt

22 september 2022, Garage Bar

Garage Bar i Höganäs har varit ett högt aktat hamburgerställe ända sedan de slog upp dörrarna, och vi har länge rankat deras burgare som några av Sveriges bästa. Men nu hade det gått ett några år sedan vi testade dem ordentligt, och det var med andra ord dags för ett återbesök. Menyn var sig lik sedan tidigare, med en handfull kötthamburgare och alternativ med kyckling och halloumi. Denna gång skippade vi den klassiska Animal Style-burgaren och valde en G-Burger, med 150 gram högrev, bacon, cheddar, pickles, lök och deras egen husdressing. Under lunchen kostade en hamburgare med tillhörande pommes frites 125 kronor.

När hamburgaren anlände bordet såg vi att det hade skett en del förändringar sedan sist. Hamburgaren såg inte sådär härligt inbjudande ut som de brukade göra, utan var lite hafsigt hopbyggd med halvsmält ost som aldrig gör någon glad. Brödet var lite stumt och inte lika mjukt och fluffigt som vi mindes det. Det märktes att den rejäla köttpucken var gjord på kvalitetskött, men det var lite kompakt och tuggigt denna gång även om vi uppskattade att det fortfarande var lite rosa i mitten. Vi gillade även det knapriga baconet, och trots att osten var halvsmält och inte bidrog med någon vidare krämighet så smakade det ändå gott.

Mycket har hänt i Sveriges burgarscen de senaste åren, och vi måste tyvärr meddela att detta inte höll samma klass som tidigare. Garage Bar serverar fortfarande en klart godkänd burgare, men vi hoppas verkligen att de rycker upp sig och hittar tillbaka till sina forna glansdagar.

Garage Bar in Höganäs in the south of Sweden has been a venerated burger joint ever since they opened, and we’ve long ranked their burgers as some of the best that Sweden has to offer. But a few years have passed since our last visit, and a new evaluation was long overdue. Their menu looked pretty much the same, with a handful of beef burgers and a few chicken and halloumi alternatives. This time we skipped their classic Animal Style burger and opted for a G-Burger instead. It contained a 150-gram beef patty made from chuck, bacon, cheddar, pickles, onions and their house sauce. During their lunch hours, a burger with french fries cost 125 SEK (11.5 USD).

When our burger arrived we immediately noticed that some things had changed, as our hamburger just didn’t look as appetizing as before. It had been sloppily assembled, with depressingly half-melted cheese. And the bun was a bit dense and not as soft as fluffy as we’d remembered it. We enjoyed how the high quality beef tasted, but it was also a bit compact this time around. However, we did appreciate that it still was quite pink on the inside. The crispy bacon was a treat, and even though the cheese only was half melted and didn’t add much creaminess, it still tasted nice.

A lot has happened in Sweden’s burger scene over the last few years, and we’re sorry to say that our burger didn’t keep up with our expectations. Garage Bar still serve a decent hamburger, but we hope that they’ll start shaping up and find their way back to their old glory days.

Recension från 18 oktober 2017

Recension skriven av Stefan Wadstedt

18 oktober 2017, Garage Bar

Garage Bar i Höganäs är med god anledning vår mest efterfrågade recension någonsin, vilket inte säger lite. Denna biker-influerade restaurang med en fäbless för amerikansk mat öppnade 2013, och menyn består av fem fasta burgare varav ett vegetariskt alternativ, samt en burgare som byts ut varje vecka.

Vi bestämde oss för den puritanska Cheese & Fries med dubbla högrevsköttpuckar och cheddar samt pommes frites vid sidan av. Priset? 150 kronor inklusive pommes frites, vilket var mycket väl värt pengarna! Burgaren var vacker som en tavla, så här fanns ingen tid att spilla. Om vi ska använda ett ord för att beskriva burgaren så blir det ”köttperfektion”.

De två mediumstekta burgarna formligen exploderade av smak och vi kunde bara buga och bocka. Köttet var verkligen stjärnan här, med en fin stekyta på de perfekt men varsamt kryddade puckarna. Brödet var härligt frasigt men samtidigt följsamt fluffigt och höll inne köttsafterna på ett mycket bra sätt. Cheddarostens goda smak och härliga krämighet var allt som behövdes för att fullända det här praktexemplaret till burgare.

Den som tror att en burgare behöver massa tillbehör och dressingar för att smaka underbart bör boka in en en resa till Höganäs omgående för att bli motbevisad. Garage Bar serverar nämligen en av Sveriges absolut bästa burgare.

One of our most requested reviews, the burgerheaven Garage Bar is located in Höganäs in the south of Sweden. We chose the purist ”Cheese & Fries” with double patties with cheddar and a side of french fries. This gorgeous burger had an incredible char and amazing meat flavour. The juicy 100% chuck patties were flawless, complimented by the deliciously melted cheddar and didn’t need anything else. The bun was almost as good and did a great job keeping the juices in. For 150 SEK you get one of Sweden’s best burgers, along with some really tasty fries. If you love burgers, Garage Bar should be on your bucket list.

Topplistor

Sociala medier