Midtown Grill öppnade i Höganäs 2020 och var då en vanlig grillkiosk, men 2022 började de med smashburgare och vi besökte dem kort därefter och blev riktigt imponerade. Nu har de hunnit bli rejält varma i kläderna, och när vi besökte den lilla kiosken så möttes vi av en trevlig och liten inglasad lokal med en gedigen meny med 14 köttburgare samt flera kyckling- och vegoburgare. Valet föll på en dubbel Saltomortal med dubbel cheddar, lök, pickles, senap och ketchup och en dubbel Den Onde med cheddar, pepper jack-ost, lök, tomat, sallad, jalapeños, senap och chilimajonnäs. De kostade 140 kronor styck på lunchen, inklusive pommes frites och en läsk.
Burgarna hade en riktigt snygg och frasig stekyta på köttet. Cheeseburgaren Saltomortal bjöd på väldigt klassiska smaker, och vi uppskattade mängden gul senap som ökade syrligheten utan att ta över. Det stod i menyn att den skulle innehålla saltgurka, men deras pickles var syrliga och smakrika. Köttpuckarna kändes dock lite små i sammanhanget. Kanske var det för att de var så hårt smashade, men ratiomässigt så kändes det nästan som att det var för lite kött med en dubbelburgare. Eller så var det för att deras fluffiga bröd var så toppigt och tog över smakbilden något. Men brödet var ändå välrostat och smakrikt. Chiliburgaren Den Onde bjöd på en trevlig och tydlig hetta från pepper jack-osten, chilimajonnäsen och deras hetstarka jalapeños. Pommes fritesen var av ganska klassiskt gatukökssnitt och täckta med grillkrydda, vilket passade riktigt bra i sammanhanget. Vi testade även ett par dippsåser för 15 kronor styck och föll ganska hårt för deras ranchdipp som var frisk och väldigt god.
Midtown Grill visar att de fortfarande vill utvecklas och bli bättre, och det ska bli extra kul att följa deras utveckling då de snart ska flytta till nya lokaler på andra sidan busstorget.
In English
Midtown Grill opened in Höganäs in 2020 as a regular grill kiosk, but in 2022 they started with smashburgers and when we visited them shortly afterwards we were really impressed. Now they have had time to refine their craft, and when we visited the small kiosk, we were greeted by a nice and small glassed-in venue with a large menu with 14 beef burgers and several chicken and veggie alternatives. We ordered a double Saltomortal with double cheddar, onions, pickles, ketchup and mustard, and a double Den Onde with cheddar, pepper jack, onions, tomato, lettuce, jalapeños, mustard and chilli mayo. They cost 140 SEK (13 USD) each during lunch, including fries and a soft drink.
Our burgers had a really nice and crispy crust on the patties. The cheeseburger Saltomortal offered very classic flavours, and we appreciated the amount of yellow mustard that increased the acidity without being overpowering. Their menu said it would contain salted pickles, but they were thankfully tangy and flavourful. The beef patties, however, felt a bit small. Maybe it was because they were so heavily smashed, but ratio-wise, it almost felt like two patties weren’t enough. Or maybe it was because their fluffy buns was so high and took so much space. The buns were still well toasted and tasted nice. The chilli burger Den Onde offered a nice and distinct heat from the pepper jack cheese, chilli mayo and their hot jalapeños. The fries were of a fairly classic grill kiosk variety covered with barbecue seasoning, which felt well-suited to the occasion. We also tried a couple of dipping sauces for 15 SEK (1.5 USD) each and were very impressed with their tangy and fresh ranch dip.
Midtown Grill are showing that they still want to develop and get better, and we’re looking forward to following their development, especially as they’re soon moving to new premises on the other side of the bus station.