Vi har fått tips om Rebel Burgers i Hörby i flera års tid nu, och när vi äntligen lyckades besöka dem möttes vi av en enkelt inredd restaurang och en dignande meny med runt 20 hamburgare. Handen på hjärtat så hade vi lite problem att välja vad vi skulle beställa, men till slut föll valet på två burgare; en The Classic med en köttpuck på 150 gram, dubbel cheddar, lök, pickles, senap och ketchup för 119 kronor och en Rebel Burger med två senapsstekta 100-gramsköttpuckar, dubbel cheddar, pepperjack-ost, syltad rödlök, karamelliserad lök, färsk chili, pickles, majonnäs och svart vitlök för 130 kronor.
Burgarna serverades i metallkorgar med tillhörande pappersfickor och såg riktigt trevliga ut, särskilt Rebel Burger som såg välbalanserad ut trots de många ingredienserna. Burgarna hade olika mängd kött, men alla köttpuckar hade fått en rejäl stekyta och en robust kryddning som framhävde köttsmaken. Det något för stora brödet var mjukt och fint med en tillfredsställande rostning på insidan som höll ihop allt snyggt. Trots att vår Rebel Burger hade en så varierad smakbild så var den förvånansvärt återhållsam i sin smakprofil, vilket var något av en besvikelse. Men det största problemet här var att den picklade löken var trådig och inte gick att bita igenom. I istället följde hela lökstrimlor med i varje tugga, vilket förstås gjorde att den picklade löken dominerade smakbilden. Som tur var lyckades chilin och pepperjack-osten skina igenom något. The Classic hade ett ganska ojämnt senapslager, vilket resulterade i att vissa tuggor var senapsbomber medan andra nästan saknade senap helt. Picklesen var goda, men även de var lite för tunt skivade för att bidra med några intressanta texturer.
Trots en del missar så serverar ändå Rebel Burgers godkända burgare, men vi hade ändå hoppats på lite bättre koll på ingredienserna och en mer genomtänkt meny än detta.
In English
We have received tips about Rebel Burgers in Hörby for several years now, and when we finally managed to visit them, we were greeted by a casually decorated restaurant and a huge menu with about 20 different burgers. To be honest, we had a little trouble choosing what to order, but in the end we opted for two burgers; The Classic with a 150-gram beef patty, double cheddar, onion, pickles, ketchup and mustard for 119 SEK (10.5 USD) and a Rebel Burger with two mustard-fried 100-gram beef patties, double cheddar, pepperjack cheese, pickled red onions, caramelized onions, fresh chili, pickles, mayo and black garlic for 130 (12 USD).
Our burgers arrived in paper pockets, placed in metal baskets, and looked really nice – especially the Rebel Burger which was well balanced despite its many ingredients. Despite having different patty sizes, they all had a deep crust and a lot of seasoning that brought out the beefiness. The slightly oversized bun was soft and held everything together nicely thanks to being toasted on the inside. Despite all its ingredients, our Rebel Burger was surprisingly restrained in its flavor profile, which was somewhat disappointing. But the biggest problem here was that the pickled onions were stringy and difficult to bite through. Instead, whole strips of onion followed in every bite, which of course made the pickled onions dominate the flavor picture. Fortunately, the chili and pepperjack cheese shone through somewhat. The Classic’s had some bites with loads of mustard, and some without any at all. And even though the pickles were good, they were a bit too thinly sliced to contribute with any interesting textures.
Despite some misses, Rebel Burgers still serve decent burgers, but we had hoped for a little better ingredient handling and a more thoughtful menu than what we got.