Vi har testat Bada Bing Burger i Jönköping flera gånger sedan första besöket 2017, och har därför fått uppleva både toppar och dalar. Vid vårt senaste besök i Jönköping var det dags att se hur de stod sig mot konkurrenterna och om de blivit bättre sedan sist. Menyn var fortfarande väldigt lång, men precis som tidigare hade vi lite svårt att hitta klockrena alternativ då utbudet kändes spretigt. Vi beställde en ganska klassisk Servitören för 125 kronor och den lite mer vilda Bagarn för 140 kronor, och lade dessutom till extra kött på båda för 60 kronor styck, vilket gav oss två 120-gramspuckar i stället för en 150-gramspuck. Vi köpte dessutom pommes frites för 35 kronor.
Servicen var både uppmärksam och vänlig denna gång, och maten serverades snabbt och prydligt med tydliga förbättringar jämfört med sist. Köttet såg saftigt ut och osten var vackert smält, och första tuggan bjöd på en härlig köttsmak. Servitören, som var en klassisk cheeseburgare med cheddar, lök, senap, ketchup och originaldressing var försiktig i smakerna, men det var troligtvis på grund av de dubbla köttpuckarna. Originaldressingen hade en lätt hetta i sig som var väldigt trevlig och överlag var smakerna välbalanserade. Bagarn med cheddar, sidfläsk, färskost, aprikosmarmelad och originaldressing bjöd på riktigt krispigt sidfläsk, men vi hade gärna sett mer av den för att skapa en bättre balans. Det som drog ner måltiden var brödet, som i princip var orostat och föll isär på undersidan under måltidens gång. Topplocket var så pass stumt att vi kunde se gropar där våra fingrar höll i brödet. Pommes fritesen var ordentligt friterade och slank snabbt ner.
Vi är glada över att Bada Bing Burger har återfunnit gnistan, och om de ser över sitt bröd och hittar en bättre balans i menyn så har de potential att bli en riktig favorit igen.
In English
We have eaten at Bada Bing Burger in Jönköping several times since our first visit in 2017, and have therefore experienced both the highs and the lows. During our latest visit to Jönköping, it was time to see how they stood up to the competition and whether they had improved since last time. Their menu was still extensive, but just like before, we had a bit of a hard time finding suitable options as the selection was a bit all over the place. We ordered a rather classic Servitören for 125 SEK (11 USD) and the slightly more wild Bagarn for 140 SEK (12.5 USD). We also added extra meat to both burgers for 60 SEK (5.5 USD) each, giving us two 120-gram patties instead of one 150-gram patty. Plus french fries for 35 SEK (3 USD).
The service was both attentive and friendly this time, and the food was served quickly and neatly with clear improvements compared to our previous visit. The meat looked juicy and the cheese was beautifully melted, and the first bite offered a delicious beef flavour. Servitören, which was a classic cheeseburger with cheddar, onions, ketchup, mustard and burger sauce was a bit underseasoned, but this was probably due to the double patties which gave it slightly unbalanced ratios. The burger sauce had a slight heat to it that was very pleasant, and overall the flavours were well balanced. Bagarn with cheddar, pork belly, cream cheese, apricot jam and burger sauce offered really crispy pork belly, but we would have liked to see more of it to create a better balance. Unfortunately the bun was practically untoasted, and fell apart at the bottom during the meal. The top lid was so stale that we could see indentations where our fingers held the bun. The fries were properly fried and went down quickly at least.
We’re happy that Bada Bing Burger have rediscovered their spark, and if they improve their buns and menu selection they have the potential to become a real star again.