Ett stenkast från Sofiakyrkan i Jönköping ligger Rob’s Burger & Steak, och vi recenserade dem för första gången 2020. Inredningen påminner om ett klassisk steakhouse, men på menyn finns ett handfull burgare och ett par olika steaks. Burgarna kostar generellt mellan 135 och 185 kronor, men då vi var förbi på lunchen gick menyn på 125 kronor, inklusive pommes frites och en dryck. Vi beställde en Ladan med cheddar, bacon, sallad, lök och hamburgerdressing samt en Jägaren med cheddar, stekt lök, pickles och hamburgerdressing. På lunchen serverades burgarna med en 150-gramspuck, men på kvällar serveras Jägaren med två 100-gramspuckar istället.
Burgarna såg precis lika fina ut som vid vårt tidigare besök. Brödet var fluffigt och mjukt med en neutral smak, men vi hade föredragit om de hade rostat det. Köttet smakade gott och lätt grillat, men var lite för kompakt. Som tur var så bjöd burgarna på krämig och snyggt smält ost, samt att vår Ladan hade krispigt och välsmakande bacon som passade med den grillade smaken. Picklesen hade dock alldeles för lite syra i sig för att bryta av de andra smakerna. Ladan var dock markant bättre än Jägaren, som var alldeles för mjuk i konsistensen. Dessutom blev det något i kombinationen av hamburgerdressing och den stekt lök som inte riktigt fungerade, med en olivliknande smakbild som vi hade svårt att komma förbi.
Överlag kändes båda burgarna ganska små, speciellt särskilt med tanke på det stora brödet, och vi tror definitivt att två 100-gramspuckar hade gett dem en bättre ratio. Pommes fritesen var riktigt krispiga och det var en generös portion som ingick i måltiden. Det finns fortfarande förbättringspotential hos Rob’s Burger & Steak, men de serverar – precis som tidigare – en solklart godkänd burgare.
In English
Rob’s Burger & Steak can be found just by the Sofia Church in Jönköping, and we reviewed them for the first time in 2020. The decor resembles a classic steakhouse, amd the menu includes a handful of burgers and a variety of steaks. The burgers generally cost between 135 and 185 SEK, but when we stopped by for lunch a menu cost 125 SEK, including fries and a drink. We ordered a Ladan with cheddar, bacon, lettuce, onions and hamburger sauce and a Jägaren with cheddar, fried onions, pickles and hamburger sauce. At lunch, the burgers came with one 150-gram patty, but in the evenings the Jägaren comes with two 100-gram patties instead.
The burgers looked just as good as they did during our previous visit. The bun was fluffy and soft with a neutral flavor, but we would have preferred if they had toasted it. The beef was tasty and lightly grilled, but a little too compact. Fortunately, the burgers had creamy and nicely melted cheese, and our Ladan had crispy and tasty bacon to go with the grilled flavors. However, the pickles lacked enough acidity to break up the other flavors. Ladan was significantly better than Jägaren, which was far too soft in texture. Also, there was something in the combination of the burger sauce and the fried onions that didn’t quite work, with an olive-like flavor that we had a hard time getting past.
Overall, both burgers felt quite small, especially considering the large bun, and we definitely think two 100-gram patties would have given them a better ratio. The fries were really crispy and it was a generous portion included in the meal. There is still room for improvement at Rob’s Burger & Steak, but they serve – just like before – a thoroughly decent burger.