Bourbon Burgers & Lounge öppnade i Karlskrona under tidigt 2000-tal, och vi har fått tips om att besöka dem i många år nu. När besökte dem hade de nyligen bytt ägare, men med tanke på att tipsen sa att burgarna fortfarande var desamma så klev vi förväntansfullt in på restaurangen. Vi möttes av en trevlig men stressad personal, på grund av dubbelbokningar, men fick snabbt ett bord. Vi beställde en Jimi Hendrix med ost och bacon samt en Kurt Cobain med vitlöksfräst skogssvamp och lingonkompott. Burgarna kostade 179 kronor styck, och vi beställde in både Bourbon Fries och vanliga pommes frites för 29 kronor vardera.
Burgarna serverades på en träbricka, genomborrade av en vass kniv. Vi noterade även att båda burgarna innehöll sallad och majonnäs, trots att detta inte stod på menyn. Brödet såg ut som en frukostfralla och var lite kallt när vi avlägsnat kniven och lyft upp burgaren. Köttpucken på 200 gram var verkligen höjdpunkten, tillagad till en perfekt medium rare med en utmärkt stekyta. Konsistensen var mör, men vi hade önskat att det kryddats mer för att lyfta köttsmaken ytterligare. Brödet var den största boven i dramat – torrt, orostat och med ett flagnande yttre skal. Det var dessutom en centimeter bredare köttet, så vi fick verkligen tugga oss in. Baconet var fint stekt och härligt krispigt, men majonnäsen var tyvärr rinnig och smaklös. I vår Kurt Cobain märkte vi inte av den vitlöksfrästa svampen särskilt mycket, men lingonen var trevliga utan att ta över. Våra Bourbon Fries, som var skivad friterad potatis, och de vanliga pommes fritesen var något underfrterade, men vi gillade den smakrika BBQ-majonnäsen som ingick.
Vi lämnade Bourbon Burgers & Lounge ganska besvikna över att de gjort så många grundläggande missar, det fina köttet till trots. Vi antar att rockbaren var bättre förr, för detta höll verkligen inte måttet.
In English
Bourbon Burgers & Lounge opened in Karlskrona in the early 2000s, and they’ve been recommended to us for many years now. When we visited them they’d recently had a change of ownership, but since the tips said that the burgers were still the same, we entered the restaurant with great anticipation. We were greeted by a friendly but stressed staff, due to double bookings, but quickly got a table. We ordered a Jimi Hendrix with cheese and bacon and a Kurt Cobain with garlic fried mushrooms and a lingonberry compote. The burgers cost 179 SEK (17 USD) each, and we ordered both Bourbon Fries and regular fries for 29 SEK (3 USD) each.
The burgers arrived on a wooden tray, pierced by a sharp knife. We also noticed that both burgers contained salad and mayonnaise, even though this was not on the menu. The bread looked like a breakfast roll and was a little cold when we removed the knife and lifted the burger. The 200 gram beef patty was definitely the highlight of the meal, cooked to a perfect medium rare with an excellent crust. Its texture was tender, but we would have liked more seasoning to really elevate the beef flavour. The bun was the biggest culprit – dry, untoasted and with a flaky outer shell. It was also a centimetre wider than the meat, so we had to chew our way in to reach the ingredients. The bacon was nicely fried and wonderfully crispy, but the mayonnaise was unfortunately runny and bland. In our Kurt Cobain, we didn’t notice the garlic fried mushrooms much, but the lingonberries were nice without being overpowering. Our Bourbon Fries, which were sliced fried potatoes, and the regular fries were somewhat undercooked, but we liked the flavourful BBQ mayonnaise that was included.
We left Bourbon Burgers & Lounge quite disappointed that they made so many basic mistakes, despite the great meat. We’re guessing that this rock bar used to be better, as this really was sub-par.