Bull Burgers öppnade i Kinna redan 2018, och vi har tagit emot massor av tips om dem genom åren. Så när vi äntligen tog oss förbi staden passade vi på att besöka dem. Den enkelt inredda restaurangen bjöd på en kort men genomtänkt meny med en handfull köttburgare och ett veganskt alternativ. Vi beställde deras klassiska cheeseburgare som bestod av dubbla 100-gramsköttpuckar, cheddar, silverlök, picklad gurka, senap och ketchup för 125 kronor inklusive pommes frites. En extra köttpuck kostade 30 kronor.
Burgaren anlände snyggt presenterad, och första tuggan avslöjade ett saftigt kött med ordentlig stekyta som nästan smälte i munnen. Lite mer salt och peppar hade inte skadat, men det här var riktigt gott som det var. Det fabriksbakade brödet var välrostat och höll inne alla köttsafter alldeles utmärkt, och den läckert smälta cheddarosten bidrog med en uppskattad krämighet. Dessutom så tillförde deras egenpicklade gurka men fin syra som skar igenom allt det feta. Hamburgaren hade en harmonisk kombination av smaker, men den var överlag lite för mjuk och vi hade gärna sett lite mer krispighet från picklesen och kanske även någon mer ingrediens. Pommes fritesen var perfekt gyllenbruna och välkryddade, och Bulls-dippsåsen för 15 kronor passade ganska väl till den även om den var aningen för söt för vår smak.
Bull Burgers erbjuder en riktigt angenäm hamburgerupplevelse väl värd en omväg. Den övervägande positiva smakupplevelsen överträffar de mindre bristerna, och även om det finns förbättringspotential så lyser hantverket igenom. Om du befinner dig i eller i närheten av Kinna så bör du helt klart besöka dem.
In English
Bull Burgers opened in Kinna back in 2018, and we’ve received lots of tips about them over the years. So when we finally made our way into town, we took the opportunity to pay them a visit. The casually decorated restaurant offered a short but thoughtful menu with a handful of beef burgers and a vegan option. We ordered their classic Cheeseburger which consisted of two 100-gram beef patties, cheddar, white onions, pickles, ketchup and mustard for 125 SEK (12 USD) including fries. An extra patty cost 30 SEK (3 USD).
The burger arrived neatly presented, and our first bite revealed juicy beef with a great crust that almost melted in our mouth. A little more salt and pepper wouldn’t have hurt, but this was really good. The factory-baked bun was nicely toasted and held all the meat juices just fine, and the deliciously melted cheddar cheese added an appreciated creaminess. Furthermore, their in-house pickles added a pleasant acidity that cut through all the fatty flavours. The burger had a balanced combination of flavours, but it was a little too soft overall and we would have liked to see a little more crunch from the pickles and maybe even some other ingredient. The fries were perfectly golden brown and well seasoned, and their 15 SEK (1.5 USD) Bulls dipping sauce went quite well with it, although it was slightly too sweet for our taste.
Bull Burgers offer a really enjoyable burger experience that’s well worth the detour. And even though there’s still some room for improvement, the craftsmanship still shines through. If you are in or near Kinna, you should definitively pay them a visit.