Shiptune Burgers har stängt sin verksamhet.
Shiptune Burgers öppnade sin matvagn i Skepptuna strax söder om Uppsala i slutet av 2023, och öppnar dessutom snart en andra enhet i Knivsta. Trots det kyliga vädret och den avlägsna platsen vid Långhundra Handelsplats så trängdes det gott om folk utanför vagnen. Menyn var kort och sparsmakad, med tre köttburgare och en variant med friterad grillost. De flesta av ingredienserna kommer från lokala leverantörer, vilket var trevligt, men vi noterade även att alla burgare innehöll rostad lök av någon anledning. Vi beställde en dubbel Originalet med två senapsstekta 120-gramsköttpuckar, burgarcheddar, isad silverlök, rostad lök, dillpickles och majonnäs. Vi besökte dem under lunchtid och betalade 154 kronor för en meny med dubbelburgaren, pommes frites och en läsk.
Vi fick en riktigt maffig burgare med två rejäla köttpuckar. Det senapsstekta köttet hade en rejäl stekyta som var på gränsen till knaprig, och bjöd på rejält med köttsmak. Just köttet var den stora stjärnan här. Brödet var också stort, men det var ändå gott trots att det tog mycket plats. Allt kött och bröd tillsammans med den stora mängden rostad lök gjorde vår burgare aningen torr, och vi hade föredragit ännu mer krämighet från antingen osten eller majonnäsen. Dillpicklesen var smakrika med gott om syrlighet, men vi tyckte att den isade silverlöken var oväntat skarp. Pommes fritesen var matig men hade gärna fått friteras lite längre så att de var gyllenbruna. De var mättande i alla fall, och ett trevligt tillbehör.
Det märks att Shiptune Burgers befinner sig i ett tidigt stadie på sin burgarresa, och att de försöker hitta sin egen identitet. Vi ser verkligen fram emot att följa deras expansion för att se hur de utvecklas, för det här är rejäla hantverksburgare som verkligen är värda att kolla in.
In English
Shiptune Burgers opened their burger trailer in Skepptuna just south of Uppsala at the end of 2023, and will soon open a second unit in Knivsta. Despite the chilly weather and the remote location at Långhundra Handelsplats, there were plenty of people waiting outside the trailer. Their menu was short and concise, with three beef burgers and an option with deep-fried cheese. Most of the ingredients come from local suppliers, which was nice, but we also noticed that all the burgers contained roasted onions for some reason. We ordered a double Original with two mustard-fried 120-gram beef patties, burger cheddar, iced white onions, roasted onions, dill pickles and mayo. We visited them during lunch time and paid 154 SEK (15 USD) for a menu with a double burger, fries and a soft drink.
We received a really large hamburger with two thick patties. The mustard-fried meat had a deep crust that was on the verge of being crunchy, and provided plenty of beefy goodness. The beef was the real star here. The bun was also pretty big, but it still worked well. The big patties and bun, combined with the large amount of roasted onions, made everything slightly dry and we would have preferred a little more creaminess from either the cheese or the mayo. The dill pickles were flavourful with plenty of acidity, but the iced white onions were slightly sharp. The french fries were filling, but could have been a bit more golden brown. They were still good, and a nice side.
It is clear that Shiptune Burgers still are in the early stages of their burger journey, and that they are trying to find their own identity. We really look forward to following their expansion to see how they develop, because these solid craft burgers are really worth keeping an eye on.