Smash’Em

Årets comeback

1 4 5
Skriven av
Uppdaterad 20 december 2023
Foto: Jalapeño-burgaren från Smash’Em.

Vi besökte den hajpade burgartrucken Smash’Em i våras utanför Jula i Kungälv, och fick tyvärr se våra förväntningar grusas då vi fick en överstekt burgare med helt andra ingredienser än vad vi beställt. Sedan dess har läsarbreven trillat in om att vi ska ge dem en ny chans, så vid vårt återbesök bestämde vi oss för att se om vi fick ett måndagsexemplar förra gången. Denna gång valde vi att skippa deras burgare med vedrökt karré, och valet föll på en Jalapeño med två 100-gramsköttpuckar gjorda på högrev, oxbringa och talg, dubbel burgarcheddar, jalapeños, stekt lök och originaldressing, serverat i ett sesamfrötäckt briochebröd. Den kostade 105 kronor.

Redan vid servering såg vi en markant skillnad mot den förra burgaren vi fick. Denna gång såg hamburgaren inbjudande ut med bra ratio av tillbehör, trots snabb montering. En tugga in bekräftade att det här var en avsevärt bättre hamburgare. Köttet var utmärkt stekt med en snygg crust, samtidigt som det bjöd på en markant köttsmak och en bibehållen saftighet. Cheddarosten var dessutom formidabelt smält, och sötman från den stekta löken harmoniserade härligt med hettan från våra jalapeños. Originaldressingen var fullt godkänd utan att sticka ut, men bidrog i alla fall med en del krämighet, och det välrostade och fluffiga briochebrödet som omslöt hamburgaren gjorde verkligen sitt.

Smash’Em har verkligen gjort sin hemläxa, och vi är otroligt glada över detta – inte minst för alla som bor i Kungsälv som nu får upprättelse. Vi ser verkligen fram emot nästa besök, och denna gång är det av helt andra anledningar.

In English

We visited the hyped burger truck Smash’Em this spring outside Jula in Kungälv, and unfortunately saw our expectations dashed when we got an overcooked burger with completely different ingredients than what we ordered. Since then, we have received letters from you readers asking us to give them another chance, so on our return visit we decided to see if we just got a dud last time. This time we skipped their burgers with smoked pork loin, and went for a Jalapeño with two 100-gram beef pucks made from chuck, brisket and tallow, double burger cheddar, jalapeños, fried onions and their original sauce, served in a sesame seed-covered brioche bun. It cost 105 SEK (10 USD).

As soon as our burger arrived, we noticed a significant difference from our last visit. This time the burger looked inviting with a good ratio of condiments, despite the rapid assembly. One bite in confirmed that this was a significantly better burger. The patties were excellently cooked with a nice crust, while offering a distinctive meaty flavour with lots of juiciness. The cheddar cheese was also beautifully melted, and the sweetness from the fried onions harmonised beautifully with the heat from our jalapeños. The original sauce was perfectly acceptable without standing out, but at least contributed some creaminess, and the well-toasted and fluffy brioche bun wrapped around the burger really did the trick.

Smash’Em have certainly done their homework, and we are incredibly happy about this – not least for everyone who lives in Kungsälv who are now vindicated. We really look forward to the next visit, and this time it’s for completely different reasons.

Adress

Bultgatan 41, Kungälv Sweden

Mer information

Uppdateringar

Uppdatering november 2023:
Vi har gjort ett återbesök på Smash’Em och anser att de har höjt kvaliteten jämfört med våra tidigare besök. Vi har därför höjt betyget från 2/5 till 4/5.

Recension från 22 mars 2023

Recension skriven av Stefan Wadstedt

Vi har fått många tips om Smash’em ända sedan de startade upp sin foodtruck utanför Jula i Kungälv under 2022. Menyn vid vårt besök bestod av sju hamburgare samt ett vegetariskt och ett veganskt alternativ. I köttburgarna användes en blandning av högrev, bringa och talg, och som standard erbjöds dubbelburgare med två 100-gramsköttpuckar. Vi fastnade snabbt för en Cheesy med dubbelt kött,cheddar, vedrökt karré, pickles och originaldressing, mycket tack vare det spännande valet att använda karré. Med pommes frites och en läsk kostade måltiden humana 135 kronor.

Men när vår burgare serverades sänktes genast våra förväntningar, för det enda som syntes mellan brödet var två översmashade köttpuckar. För att inleda med något positivt så var det smöriga briochebrödet med sesamfrön fint rostat. Vi anade att köttet höll hög kvalitet, men detta hade förstörts av att våra patties hade smashats så pass hårt att crusten krasade när vi åt, Dressingen var snålt tilltagen, och det verkade som att våra pickles saknades. Trots namnet Cheesy fick vi bara en enda ostskiva i vår dubbelburgare, och den hade gömts mellan köttpuckarna. Den gjorde vad den kunde för att tillföra lite krämighet, men räckte inte särskilt långt. Den vedrökta fläskkarrén bidrog med en trevlig rökighet men saknade samtidigt den härliga texturen som bacon har, och hade nog passat bättre på en smörgås än i en burgare. Pommes fritesen var välfriterade, men något översaltade, vilket blev en trist avrundning av måltiden.

Av bilder från våra läsare att döma så kan de trevliga killarna i trucken garanterat prestera bättre än så här, men vår burgare innehöll alldeles för många fel för att ens vara i närheten av att vara godkänd. Vi ser dock fram emot ett återbesök i framtiden, och hoppas då att vi får en av de där hamburgarna som gett Smash’em sin lojala följarskara.

We have received many tips about Smash’em since they opened their food truck outside Jula in Kungälv in 2022. During our visit they offered seven burgers, plus a vegetarian and a vegan option. The beef burgers used a chuck, brisket and tallow mix, and their standard double burger had two 100-gram beef patties. We quickly settled on a Cheesy with two beef patties cheddar, smoked pork loin, pickles and burger sauce, largely thanks to the intriguing choice of pork loin instead of bacon. Our meal cost a modest 135 SEK (13 USD) with french fries and a soft drink.

But our expectations were quickly dashed when our burger arrived, as the only thing visible between the buns were two super smashed patties. The buttery sesame brioche bun was at least nicely toasted, but none of the though the beef quality, but this was undermined by the fact that our patties had been smashed so hard that the crust was hard and crunchy. There wasn’t enough burger sauce, and our pickles even seemed to be missing. Despite being called Cheesy, our burger only had a single slice of cheese, and it had been placed between the patties. It did what it could to add some creaminess, but didn’t really help much. Our pork loin added a nice smokiness, but lacked the nice texture of bacon and would probably have worked better in a sandwich. Our fries were well-cooked but slightly too salty, giving our meal a disappointing ending.

Judging by photos from our readers, the friendly guys in the truck can certainly do better than this, but our burger had far too many faults to even be considered acceptable. We look forward to a return visit in the future though, and hope that we get one of those burgers that has earned Smash’em such a loyal following.

Topplistor

Sociala medier