Vi besökte den hajpade burgartrucken Smash’Em i våras utanför Jula i Kungälv, och fick tyvärr se våra förväntningar grusas då vi fick en överstekt burgare med helt andra ingredienser än vad vi beställt. Sedan dess har läsarbreven trillat in om att vi ska ge dem en ny chans, så vid vårt återbesök bestämde vi oss för att se om vi fick ett måndagsexemplar förra gången. Denna gång valde vi att skippa deras burgare med vedrökt karré, och valet föll på en Jalapeño med två 100-gramsköttpuckar gjorda på högrev, oxbringa och talg, dubbel burgarcheddar, jalapeños, stekt lök och originaldressing, serverat i ett sesamfrötäckt briochebröd. Den kostade 105 kronor.
Redan vid servering såg vi en markant skillnad mot den förra burgaren vi fick. Denna gång såg hamburgaren inbjudande ut med bra ratio av tillbehör, trots snabb montering. En tugga in bekräftade att det här var en avsevärt bättre hamburgare. Köttet var utmärkt stekt med en snygg crust, samtidigt som det bjöd på en markant köttsmak och en bibehållen saftighet. Cheddarosten var dessutom formidabelt smält, och sötman från den stekta löken harmoniserade härligt med hettan från våra jalapeños. Originaldressingen var fullt godkänd utan att sticka ut, men bidrog i alla fall med en del krämighet, och det välrostade och fluffiga briochebrödet som omslöt hamburgaren gjorde verkligen sitt.
Smash’Em har verkligen gjort sin hemläxa, och vi är otroligt glada över detta – inte minst för alla som bor i Kungsälv som nu får upprättelse. Vi ser verkligen fram emot nästa besök, och denna gång är det av helt andra anledningar.
In English
We visited the hyped burger truck Smash’Em this spring outside Jula in Kungälv, and unfortunately saw our expectations dashed when we got an overcooked burger with completely different ingredients than what we ordered. Since then, we have received letters from you readers asking us to give them another chance, so on our return visit we decided to see if we just got a dud last time. This time we skipped their burgers with smoked pork loin, and went for a Jalapeño with two 100-gram beef pucks made from chuck, brisket and tallow, double burger cheddar, jalapeños, fried onions and their original sauce, served in a sesame seed-covered brioche bun. It cost 105 SEK (10 USD).
As soon as our burger arrived, we noticed a significant difference from our last visit. This time the burger looked inviting with a good ratio of condiments, despite the rapid assembly. One bite in confirmed that this was a significantly better burger. The patties were excellently cooked with a nice crust, while offering a distinctive meaty flavour with lots of juiciness. The cheddar cheese was also beautifully melted, and the sweetness from the fried onions harmonised beautifully with the heat from our jalapeños. The original sauce was perfectly acceptable without standing out, but at least contributed some creaminess, and the well-toasted and fluffy brioche bun wrapped around the burger really did the trick.
Smash’Em have certainly done their homework, and we are incredibly happy about this – not least for everyone who lives in Kungsälv who are now vindicated. We really look forward to the next visit, and this time it’s for completely different reasons.