The Goods öppnade sin allra första enhet i Kungsbacka under våren 2020, och vi blev helt tagna av hur bra deras burgare var och rankade dem ett tag som den femte bästa burgaren i hela Sverige. Men efter en expansion till centrala Göteborg och ett ägarbyte sjönk kvaliteten rejält, och vi har sedan dess gjort flera återbesök för att se var de ligger idag. Denna gång beställde vi in flera burgare, bland annat deras Dubbel Cheese Burger med ost, pickles, senap, ketchup och majonnäs för 149 kronor samt en Dubbel Bacon and Cheese med dubbel ost, bacon, lök, pickles, senap, ketchup och majonnäs för 159 kronor. I priset ingick även en läsk samt pommes frites eller tater tots.
Burgarna var street food-snygga och påminde om den amerikanska västkusten i vanlig ordning, och de hade en väl avvägd ratio mellan kött och bröd. Potatisbrödet höll ihop burgaren ordentligt och kändes riktigt bra i handen, men tyvärr var det lite svampigt och hade svårt att stå emot alla såser. De dubbla 75-gramsköttpuckarna var smakrika och hade en god smak, men hade saltats så pass mycket att sältan tog över smakbilden – särskilt på baconburgaren. Vi hade också velat ha mer stekyta på köttet så att texturerna skulle bryta av mot det mjuka brödet. Samma sak gällde deras pickles. De bjöd på en fräsch syra som skar genom allt på ett fint sätt, men om de hade varit lite tjockare så hade burgarna lyfts av en mer spännande textur. Våra välfriterade pommes var i alla fall riktigt trevliga, och smakade gott samt bidrog med lite härlig härlig krispighet.
The Goods når inte upp till sina tidigare höjder, men de serverar fortfarande en stabil västkustburgare med en sympatisk prisbild. Och de är helt klart värda ett besök nästa gång du befinner dig i närheten av Kungsbacka.
In English
The Goods opened their very first unit in Kungsbacka in the spring of 2020, and we were blown away by how great their burgers were, ranking them for a while as the fifth best burger in all of Sweden. But after an expansion to central Gothenburg and a change of ownership, the quality dropped significantly, and we’ve since made several return visits to see where they are today. This time we ordered several burgers, including their Dubbel Cheese Burger with cheese, pickles, mustard, ketchup and mayo for 149 SEK (14 USD) and a Dubbel Bacon and Cheese with double cheese, bacon, onions, pickles, mustard, ketchup and mayo for 159 SEK (15 USD). A soft drink and fries or tater tots were also included in the price.
Our burgers had a street food feel to them, reminiscent of the American West Coast, and they had a well-balanced patty-to-bun ratio. The potato buns held everything together nicely and felt great to hold, but were unfortunately a bit spongy and struggled to handle all the sauces. The double 75-gram beef patties were tasty, but had been overly salted – especially on the bacon burger. We also would have liked more crust and flavour on the patty to allow the textures to contrast with the soft bun. The same was also true of their pickles. They offered a fresh acidity that cut through everything well, but if they had been a little thicker, our burgers would have been elevated by more exciting texture and crunch. Our well-cooked fries were really yummy, with just the right amount of flavour and crispiness.
The Goods may not reach their former heights, but they still serve a solid west coast burger at a reasonable price point. They’re definitely worth a visit next time you’re in the Kungsbacka neighbourhood.