När vi recenserade Booya! – eller Booya Burger Business som de också kallar sig – under sommaren 2020 så var de relativt nyöppnade, och vi ansåg då att den lilla burgarrestaurangen i centrala Linköping hade fått en ganska bra start. Men det fanns en hel del utrymme för förbättring, och därför var vi väldigt spända inför vårt senaste besök. Döm då av förvåning när allt verkade i princip likadant som sist. Menyn bestod av sju köttburgare, ett par vegetariska burgare och en kycklingvariant, och denna gång föll valet på en dubbel Cheese Nice med 200 gram kött, ost, silverlök, pickles, senap, ketchup och majonnäs samt en dubbel Booya med 200 gram kött, pepperjack-ost, bacon. jalapeños, karamelliserad lök och en jalapeño- och honungsdressing. Under lunchen kostade de 115 kronor styck, inklusive pommes frites och en läsk.
Våra burgare såg ganska inbjudande ut, och våra första tuggor var lovande trots att allting var väldigt mjukt. Cheese Nice var saftig och smakrik, och även om våra pickles var väldigt söta så tillförde de en hel del smak. Booya-burgaren var mer spretig i smakerna, med massor av hetta och många olika ingredienser som slogs om vår uppmärksamhet. Den var god, men föll något på att baconet var alldeles för mjukt och sladdrigt, vilket verkligen var synd då vi hade uppskattat fler kontrasterande texturer i burgaren. Pommes fritesen var inte särskilt inspirerande, och vi tröttnade ganska snabbt på dem.
Visst har Booya förbättrat sig något sedan sist, men inte tillräckligt mycket för att vi ska höja deras betyg. Här får du en smakfylld och prisvärd lunchburgare, men vi hoppades ändå att hamburgarna skulle bjuda på lite mer finess och helhetstänk än såhär i och med restaurangens kaxiga framtoning.
In English
When we first reviewed Booya Burger back in 2020, they were relatively newly opened, and we felt that the small burger restaurant in central Linköping was off to a pretty good start. But there was a lot of room for improvement, which was why we were very curious when we visited them again. So we were a bit surprised that everything seemed basically the same as last time when we arrived. The menu consisted of seven meat burgers, a couple of vegetarian versions and a chicken option, and this time we ordered a double Cheese Nice with 200 grams of beef, cheese, white onions, pickles, ketchup, mustard and mayonnaise and a double Booya with 200 grams of beef, pepper jack cheese, bacon, jalapeños, caramelised onions and a jalapeño and honey sauce. During lunch service they cost 115 SEK (11 USD) each, including french fries and a soft drink.
Our burgers looked quite inviting, and felt promising at first despite being very soft. The Cheese Nice was juicy and flavorful, and our pickles were tasty despite being overly sweet. Our Booya burger packed loads of different flavours, with loads of spicy heat and many different ingredients fighting for our attention. However, it fell slightly short due to the far too soft bacon, which was a real shame as we would have appreciated more contrasting textures. Our fries were not particularly inspiring, and we grew tired of them pretty quickly.
Booya may have improved slightly since the last time we tried them, but this wasn’t enough for us to raise their grade. Sure, they still serve a tasty and relatively cheap lunch burger, but we were still hoping for a bit more finesse given their cool and cocky style.