När vi testade Hörnan i Linköping för första gången 2019 tyckte vi att de serverade de bästa burgarna i staden, och denna utmärkelse har de har hållit fast vid sedan dess. Nu har det gått några år sedan sist, och det var dags för ett rejält återbesök. Hörnans lunchmeny är riktigt matig med elva olika burgare att välja mellan. Vi beställde in en dubbel cheeseburgare med fyra köttpuckar på totalt 330 gram, ost, lök, pickles, senap och ketchup för 164 kronor samt en Chip and Ray-burgare med två köttpuckar på totalt 165 gram, ost, bacon, chipotlemajonnäs, rostad lök, picklad rödlök och barbecuesås för 124 kronor. Till detta ingick även pommes frites.
Båda våra burgare såg väldigt snygga ut, och var omsorgsfullt byggda med glänsande bröd och en gedigen stekyta på köttet. Brödet var härligt mjukt och stunsigt med en rejäl rostning på insidan som skapade ett tillfredsställande bett. Vår vanliga burgare blev dock lite brödtungt, och ration mellan kött och bröd var lite bättre på vår ändå ganska maffiga dubbelburgare. Köttet hade inte bara en trevlig stekyta utan hade även behållit sin saftighet och var dessutom riktigt välkryddat och smakrikt. Balansen mellan de olika ingredienserna i vår cheeseburgare var väl avvägda, men smakerna i vår Chip and Ray var lite spretiga och drog åt lite för många håll samtidigt. Pommes fritesen var av hög kvalitet med en schysst krispig textur och ett mjukt inre – det var ett nöje att äta dem.
Efter vårt senaste besök på Hörnan kan vi bara konstatera att de fortfarande är värda utmärkelsen Linköpings bästa burgare. Faktum är att de fortfarande ganska långt före sina konkurrenter i staden när det kommer till att servera smarriga hantverksburgare.
In English
When we first tried Hörnan in Linköping in 2019 they served the best burgers in town. A few years have now passed since then, and and it was time for a proper revisit. Hörnan have a huge lunch menu, with eleven different burgers to choose from. We ordered a Double Cheeseburger with four patties totalling 330 grams, cheese, onions, pickles, ketchup and mustard for 164 SEK (16 USD) and a Chip and Ray burger with two patties totaling 165 grams, cheese, bacon, chipotle mayonnaise, roasted onions, pickled red onions and barbecue sauce for 124 SEK (12 USD). French fries were included in the price.
Both of our burgers looked very nice, and were carefully assembled with shiny buns and a solid crust. The bun was wonderfully soft and very sturdy and had been toasted nicely on the inside, giving it a satisfying bite. Our regular sized burger was a bit bun-heavy though, and the meat to bun ratio was a bit better on our still quite hefty Double Cheeseburger. Not only did the meat have a deep crust, it also retained its juiciness and was also really well seasoned and flavorful. The amount of ingredients in our Cheeseburger was well balanced, but our Chip and Ray felt unfocused and was a bit all over the place. Our french fries had a nice crispy texture and were creamy on the inside, making it a pleasure to eat them.
After our last visit to Hörnan, we are happy to see that they’re still the best burger joint in Linköping and pretty far ahead of their competitors when it comes to artisanal burgers.