När vi testade Linköping-foodtrucken TK Burgers för första gången under sommaren 2021 så stod de vid Bergs Slussar vid Göta Kanal, men under vårt senaste besök under vinterhalvåret hade de flyttat till ett industriområde i norra Linköping. Men vi är inte oävna till en burgare i ett sjavigt industriområde, och såg verkligen fram emot att se hur de utvecklats sedan sist. Menyn bestod av fyra köttburgare samt en kycklingburgare och en halloumiburgare. Vi beställde två burgare denna gång; en TK med två 130-gramsköttpuckar, ost, bacon, picklad rödlök och tryffelmajonnäs för 115 kronor samt en veckans burgare med en senapsstekt köttpuck à 130 gram, bacon, ost, silverkök och majonnäs för 95 kronor. Vi uppgraderade dessutom till en meny med pommes frites och läsk för ytterligare 25 kronor.
Även denna gång serverades våra burgare i ett klassiskt briochebröd, och det var förvånansvärt lite som hade förändrats sedan vårt första besök. Köttet hade en aningen bättre crust; väl tilltagen och på precis på rätt sida av att vara lätt knaprig. Men köttet hade gärna fått ligga kortare på stekbordet även denna gång, särskilt i vår TK-burgare som var lite torr. Den hade även ganska spretiga smaker från tryffelmajonnäsen och den picklade rödlöken, och även om det mesta var gott så kändes den obalanserad. Veckans burgare var senaspsstekt och hade därmed lite mjukare kött, men hade passat bättre som en dubbelburgare för bättre ratio mellan kött och bröd. Däremot var valet av ingredienser överlägset bättre på denna än på de andra burgarna på menyn, som alla innehöll lite för många olika toppings. Pommes fritesen var välfriterad och smakrik, och det var helt klart värt att uppgradera till en meny.
Vi blev inte golvade av TK Burgers denna gång heller, men burgarna är ändå smakrika och prisvärda – och de är helt klart värda ett besök om du stöter på dem i eller utanför Linköping.
In English
When we first tried the Linköping food truck TK Burgers in the summer of 2021 they stood by the beautiful Bergs Lock’s in Göta Canal, but during our latest wintertime visit they had moved to an industrial estate in the northern parts of Linköping. But we’re always partial to a burger in industrial area, and really looked forward to seeing how they’d evolved. Their menu consisted of four beef burgers, a chicken burger and a halloumi burger. This time we ordered two hamburgers; a TK with double 130-gram beef patties, cheese, bacon, pickled red onions and truffle mayo for 115 SEK (11 USD) plus their weekly special with a single mustard fried 130-gram beef patty, cheese, bacon, white onions and mayo for 95 SEK (9 USD). We also upgraded to menus with french fries and a soft drink for an additional 25 SEK (2.5 USD).
Our burgers came in a classic brioche bun this time around as well, and we were a bit surprised to see that hardly anything had changed this time around. The beef had a slightly better crust though; deep and just of the right side of crunchy. But it could have spent a little less time on the griddle, especially in our TK Burger which was a bit dry. It also had a lot of conflicting flavours from the truffle mayo and pickled red onions, and even though it tasted pretty good it felt unbalanced. Our weekly burger was better with a slightly softer patty thanks to it being mustard fried, but we should have opted for double patties to get a better beef to bun ratio. The choice of ingredients was better here though, especially seeing as most burgers on their menu included a few ingredients too many. Their french fries were well-cooked and tasty, and it was definitely worth upgrading to a menu.
We weren’t blown away by TK Burgers this time either, but they still serve tasty and very decently priced hamburgers that are worth checking out if you happen to find them in or outside of Linköping.