Efter att ha jobbat i gatuköket Burger Star på centrumtorget i Lomma i över 30 år så slog ägaren Benny slag i saken och bytte namn på lokalen till Benny’s Diner under 2023. Detta nyrenoverade och moderna gatukök erbjuder numera surdegspizzor, ett imponerande ölutbud, husmanskost och givetvis även hantverksburgare. Burgarmenyn rymmer sex smashburgare och ett veganskt alternativ. Vi beställde en The Signature med cheddar, bacon, karamelliserad lök, krispsallad och en rökig chipotlemajonnäs samt en Bombay med pepper jack-ost, karamelliserad lök, krispsallad, jalapeños och chilimajonnäs. Båda burgarna innehöll en köttpuck på 160 gram svensk högrev och bringa, och kostade 95 kronor styck (och 135 kronor för en meny). Vi beställde även in ett par milkshakes för 50 kronor styck.
Burgarna såg riktigt trevliga ut när de anlände i sina briochebröd. Köttet såg inte superstort ut, men det var kanske för att det var så pass smashat att det stack ut en del över kanterna. Våra första tuggor blev därför ganska köttintensiva, men som tur var så uppskattade vi själva köttsmaken. Däremot hade vi gärna sett mycket mer stekyta på köttet, och det var lite tuggigt i konsistensen. The Signature hade mått bra av lite mer ost för att höja krämigheten, men annars satt de ganska enkla smakerna riktigt fint. Bombay bjöd på mycket mer krämighet, och även mycket mer smak. Här kom hettan från tre olika typer av chili, och den väldigt tydliga sötman i den karamelliserade löken passade ganska bra i just detta fall. Pommes fritesen var välfriterade och krispiga, och vi uppskattade deras tjocka milkshakes – särskilt den generösa lakritssmaken.
Benny’s Diner har lyckats hitta lite av varje som kan locka besökare till Lomma, och vi återvänder gärna nästa gång vi befinner oss i Lomma för att utforska resten av deras utbud.
In English
After working in the grill kiosk Burger Star in Lomma for over 30 years, the owner Benny renovated and rebranded the venue as Benny’s Diner during 2023. This modern diner now offers sourdough pizzas, an impressive beer selection, traditional Swedish cooking and of course craft burgers. Their burger menu includes six smash burgers and a vegan option. We ordered The Signature with cheddar, bacon, caramelised onions, lettuce and a smoky chipotle mayo and the Bombay with pepper jack, caramelised onions, lettuce, jalapeños and chilli mayo. They both contained a 160 gram patty of Swedish chuck and brisket, and cost 95 SEK (8.5 USD) each (and 135 SEK (12.5 USD) for a menu). We also ordered a couple of milkshakes for 50 SEK (4.5 USD) each.
Our burgers looked really nice when they arrived in their brioche buns. The patties didn’t look super big, but maybe that’s because they were smashed so that they stuck out a bit over the edges. Our first bites were therefore quite meaty, and luckily we appreciated the beefiness. However, we would have liked to see a lot more crust and the texture was a bit chewy. The Signature would have benefited from some more cheese to increase the creaminess, but otherwise the rather simple flavours sat really nicely. Bombay was much creamier, and also much more flavourful. Here the heat came from three different types of chilli, and the intense sweetness from the caramelised onion suited this particular burger well. The fries were well-cooked and crispy, and we appreciated their thick milkshakes – especially the generous liquorice flavour.
Benny’s Diner has managed to find a little bit of everything to attract visitors to Lomma, and we will gladly return next time we are in Lomma to explore the rest of their offerings.