Bricks & Bones är en foodtruck som drog igång i början av 2021. De hittas oftast i Lund, men åker runt en del i övriga Skåne också. När vi besökte dem stod deras stora svarta truck på torget mitt emot centralstationen i Lund, omgiven av hungriga besökare. På menyn stod sex olika smashburgare med kött samt en variant med halloumi. Vi beställde två burgare; en Cheeseburger med burgarost, karamelliserad lök, pickles, sallad, dressing och senap samt en Brooklyn Burger med burgarost, bacon, pickles, sallad, chipotlemajonnäs och senap. De kostade 89 kronor respektive 95 kronor som enkelburgare med 100 gram kött, men vi valde att dubbla köttet för 35 kronor extra per hamburgare.
Vi gillade hur burgarna såg ut när de serverades. Briochebrödet var fluffigt på utsidan och hade stekts på ordentligt på insidan. Tyvärr visade det sig att brödet hade fått lite för mycket yta, och de brända delarna hade en bitter ton. Även köttet hade fått ligga för länge på stekbordet. Smaken var visserligen god, mycket tack vare den ordentliga kryddningen med salt och peppar, men ytan var knaprig och insidan aningen torr. Vår Brooklyn Burger smakade mest av baconet, och varken syran från picklesen och senapen eller sötman från chipotlemajonnäsen lyckades skina igenom. Vår cheeseburgare bjöd på ett generöst lager karamelliserad lök, och den hjälpte till att göra den burgaren till vår favorit av de två. Även här hade vi velat ha mer av pickles, dressing och senap, men balansen var ändå bättre och löken kompenserade för det aningen hårdstekta köttet.
Vi gillar vad Bricks & Bones gör, och burgarna känns moderna och genomtänkta. Tyvärr var det en del stress- och slarvfel som nu hindrade dem från att skina fullt ut vid vårt besök, men ambitionen är tydlig och vi ser fram emot att testa dem igen i framtiden.
In English
Bricks & Bones is a food truck that started out in the beginning of 2021. They are usually found in Lund, but travel around the rest of Skåne as well. When we visited them, their big black truck stood in the square opposite the central station in Lund, surrounded by hungry visitors. On the menu were six different smash burgers with beef and a halloumi variant. We ordered two burgers; a Cheeseburger with cheese, caramelized onions, pickles, lettuce, sauce and mustard and a Brooklyn Burger with cheese, bacon, pickles, lettuce, chipotle mayo and mustard. They cost 89 SEK and 95 SEK (8/5.5 USD) respectively as single burgers with 100 grams of meat, but we chose double patties for an additional 35 SEK (3 USD) per burger.
We liked how our burgers looked when they were served. The brioche bun was fluffy on the outside and had been properly toasted on the inside. A bit too much unfortunately, as it was a bit burnt, giving it some bitter notes. The meat had also been left on the griddle for too long. The flavor was good, thanks to the generous amounts of salt and pepper, but the surface was crunchy and the inside was a bit dry. Our Brooklyn Burger tasted mostly of the bacon, and neither the acidity of the pickles and mustard nor the sweetness of the chipotle mayo managed to shine through. Our cheeseburger featured a generous layer of caramelized onion, making that burger our favorite of the two. Again, we would have liked some more pickles, sauce and mustard, but the balance was still better and the onions compensated for the slightly overdone meat.
We like what Bricks & Bones do, and the burgers feel modern and thoughtful. Unfortunately, there were some careless mistakes that prevented them from fully shining during our visit, but the ambition is clear and we look forward to trying them again in the future.