Kappa Bar är en kedja med e-sportbarer som öppnade sin första enhet i Göteborg under 2016. Sedan dess har de expanderat till flera av Sveriges största städer, däribland Stockholm. Utöver burgare så består matmenyn av pizza och sallader, och de populärkulturella referenserna haglar tätt i namnen. Vi beställde in deras husburgare ”Kappa Burger” med dubbla köttpuckar på 100 gram, bacon, pepperjack-ost, picklad vitkål och en rostad vitlökskräm för 135 kronor samt pommes frites för 36 kronor extra.
Vår burgare såg faktiskt riktigt läcker ut, och det var uppenbart att den hade tillagats och monterats med både omsorg och omtanke av kocken. Ration mellan ingredienserna kändes bra, och burgaren satte sig fint i handen när vi skulle ta vår första tugga. De smashade köttpuckarna hade en helt okej stekyta, kryddning och smak, men texturen av köttet kändes tyvärr lite väl kompakt och skvallrade om att fetthalten borde ha varit lite högre. Smakbilden kändes i alla fall helt klart genomtänkt och den rostade vitlökskrämen balanserades snyggt mot den strimlade vitkålen som vi först var lite skeptisk till. Vitkålsstrimlorna var dock lite väl stora, och påverkade hela burgarens textur onödigt mycket. Måltidens bottennapp var tyvärr pommes fritesen, som var både överfriterade och översaltade – även om de åtminstone serverades i en generös portion.
Kappa Bar serverar intressanta och helt klart godkända burgare, och vi tycker det är kul att de inte bara försöker tillaga klassiska kreationer utan faktiskt gör något eget. GG!
In English
Kappa Bar is a chain of eSports bar that opened their first unit in Gothenburg back in 2016. Since then they’ve expanded to several large Swedish cities, including Stockholm. In addition to burgers, their food menu also includes pizzas and salads, and most dishes have various pop culture names. We ordered their house burger ”Kappa Burger” with double 100-gram patties, bacon, pepper jack cheese, pickled cabbage and a roasted garlic crème for 135 SEK (15 USD) plus some french fries for 36 SEK (4 USD).
Our burger looked pretty tasty, and it was immediately clear that the chef had cooked and built it with care. The ratio between the different ingredients was well balanced, and it felt great in our hand when we started to eat it. The smashed patties had an alright crust, seasoning and flavour, even though the texture of the meat was a bit compact and would have benefited from a higher fat content. Flavour-wise, we did feel that everything was well-balanced, and we especially liked how the roasted garlic crème balanced out the shredded cabbage which initially drew some scepticism. Unfortunately, the cabbage chunks were still too big, and this affected the texture a bit much for our liking. Surprisingly enough, the large portion of french fries was the low-point of our meal, as they were overcooked and far too salty.
Kappa Bar’s above-average burgers are definitely interesting, and we really appreciate that they’ve dared to create a varied menu with interesting burgers that feel unique. GG!