Burgers & Bangers i centrala Norrköping är en riktig veteran i burgargemet. De öppnade redan 2015, och vi var faktiskt där och recenserade dem kort därefter. Under de sju åren som gått sedan dess har de flyttat till större lokaler, men inredningen var sig lik när vi gjorde ett nytt besök i den större och väldigt rymliga lokalen. Hiphop spelades i högtalarna, och den trevliga menyn andades stämningsfull burgarkärlek. Denna gång beställde vi två burgare; en Mortel med dubbel cheddar, silverlök, dillpickles och en dijonnäs för 110 kronor samt en Kickflip med ekrökt cheddar, bacon, silverlök och chipotledressing för 120 kronor. Vi beställde dessutom pommes frites för 40 kronor.
Burgarna såg lite konstiga ut, mest för att bottenbrödet var större än toppbrödet. Brödet var dessutom väldigt mjukt, och hade bara värmts upp längs kanterna på insidan. Köttpuckarna på 150 gram kändes klassiska med luftigt malt kött, men vi saknade lite tydligare stekyta. Handplant-burgaren var smakrik, med uppskattad hetta och sälta från chipotledressingen och baconet. Men dillpicklesen i vår Mortel smakade kräftskiva på grund av att de hade lagt in sina pickles med krondill, vilket inte var särskilt angenämt. Det blev inte heller bättre av att den undre ostskivan var osmält. Deras pommes frites var torra och lite tråkiga, och inte särskilt prisvärda.
Vi blev ärligt talat både förvånade och lite besvikna över att Burgers & Bangers inte utvecklats sedan sist, särskilt med tanke på att de hade massor av potential och möjligheter till förbättring när de först öppnade. Nu var vår Handplant-burgare god, men de är ändå ganska omsprungna av konkurrenterna i Norrköping.
In English
Burgers & Bangers in central Norrköping is a veteran in the city. They opened in 2015, and we actually reviewed them shortly afterwards. In the seven years since they’ve opened, they’ve moved into a larger restaurant, but the interiors were very much the same when we visited their larger location. Hiphop flowed from the speakers, and the inviting menu felt full of burger love. This time we ordered two hamburgers; a Mortel with double cheddar, white onions, dill pickles and a dijon mayo for 110 SEK (10.5 USD) plus a Kickflip with oak-wood smoked cheddar, bacon, white onions and a chipotle sauce for 120 SEK (11.5 USD). We also ordered some french fries for 40 SEK (4 USD).
Our hamburgers looked pretty strange, due to the heel being bigger than the crown. The bun was also extremely soft, and had only been toasted along the edges on the inside. The 150-gram beef patties had a classic feel with very loosely packed meat, but we would have preferred a deeper crust. Our Handplant burger had some great flavours though, spicy and salty thanks to the chipotle sauce and bacon. But the dill pickles in our Mortel tasted like crayfish, as they’d used the dill umbels instead of the seeds during the pickling process, giving the burger a slightly off-putting flavour. And the bottom cheese slice hadn’t melted either. Their french fries were dry and a bit bland, and not really worth the price.
We were actually a bit surprised and disappointed that Burgers & Bangers hadn’t seen much improvement since last time, especially seeing as they had loads of potential and room for improvement when they first opened. Our Kickflip burger was still pretty decent, but overall they’ve really let the competition overtake them.