Vi recenserade gastropuben Knäppingen i Norrköping senast 2017, och då tyckte vi att deras bistroburgare var riktigt trevliga. Sedan dess har de moderniserat sina burgare, och eftersom de numera smashar sitt kött så var vi såklart ivriga att se hur utvecklingen gått. Den anrika lokalen kändes mysig och välkomnande, och på menyn fann vi fyra hyfsat klassiska köttburgare samt ett vegetariskt alternativ. Vi beställde deras Cheese Burger med cheddar, lök, saltgurka, senap och ketchup för 148 kronor, och lade till 30 kronor för ytterligare en 90-gramsköttpuck. I priset ingick pommes frites och en dippsås.
Vår burgare såg prydlig ut men vi såg ingen ost – vilket var lite orosväckande för en cheeseburgare. Osten fanns som tur var längre in, men våra första tuggor bestod av bara kött och bröd. Brödet var mjukt och följsamt, men också lite fuktigt av värmen. Vi gillade verkligen deras kött vid vårt tidigare besök, och lyckligtvis var det precis lika bra det här besöket. Stekytan var dock lite trist, men det var smakrikt, saftigt och med bra sälta. Mittentuggorna bjöd på den efterlängtade osten, tillsammans med övriga toppings, och helt plötsligt vaknade smakerna till liv och bjöd på en riktigt god burgare. Men överlag så var det lite för försiktiga smaker och texturer. Mittentuggorna skvallrade om att de jobbar med bra ingredienser, men att de hade svårt att få till en helhet. Våra pommes frites hade en krispig yta och en trevlig potatissmak, och örtdippen var ett uppskattat komplement som bröt mot de andra smakerna.
Knäppingen serverar fortfarande en bra burgare, men framför allt så bjuder de på en trevlig stämning och det finns mycket gott att dricka. Vill du bara ha just en hamburgare så bjuder dock Norrköping på ett flertal bättre alternativ i dagsläget.
In English
We first reviewed the gastro pub Knäppingen in Norrköping in 2017, and back then we really enjoyed their bistro burgers. Since then they’ve started smashing their patties, and we were of course excited to see how they’d evolved. The cosy restaurant was welcoming, and their menu contained four classic beef burgers and a vegetarian option. We ordered their Cheese Burger with cheddar, onions, pickles, ketchup and mustard for 148 SEK (13.5 USD), and added a second 90-gram beef patty for 30 SEK (3 USD). French fries and a dip were included in the price.
Our burger looked well-composed, but we couldn’t see the cheese at all, which was a bit worrisome considering we’d ordered a cheese burgers. The cheese itself could be found further in, but our first bites only consisted of meat and bread. The bun was soft and squishy, but a bit damp from the heat. Last time we really enjoyed their meat, and it was still just as tasty this time around. The crust was a bit lacking, but apart from that the beef was both juicy and well-seasoned. The middle of our burger revealed the cheese and the rest of the toppings, and this was when the flavours really came alive, resulting something pretty great. But overall, both the flavours and textures were a bit too careful. The best parts showed us that they’ve got great ingredients, but it was clear that they struggled getting there. Lastly, our french fries were crispy with really good potato and the herb dip complemented the rest of our meal nicely.
Knäppingen still serve a good burger, but the atmosphere was the highlight of our visit this time. Their drink menu is extensive, but if you’re just looking for a great burger you can find better options in Norrköping nowadays.