Den populära restaurangen Lingonfabriken öppnade i centrala Norrköping redan 2011, och vi recenserade dem för första gången 2015. Då ansåg vi att de lagade riktigt klassiska kvalitetsburgare, och de har varit en uppskattad destination sedan dess. Under vårt senaste besök beställde vi ett par olika burgare: en Klassiker med cheddar, tomat, lök, sallad, dressing och ketchup för 139 kronor samt en Bacon and Cheese med cheddar, bacon, stekt lök och dressing för 149 kronor. Pommes frites och en dipp med lingonsmak ingick i priset. Vi beställde dessutom våra burgare med dubbelt kött för 30 kronor extra.
Med totalt 260 gram kött på våra burgare så blev det lite overkill, för vi märkte ganska direkt att den optimala storleken hade varit med enbart en köttpuck på 130 gram. Men med det sagt var vår måltid väldigt omsorgsfullt komponerad och serverades prydligt på träbrickor med burgare, pommes frites och dippsås snyggt utplacerade. Burgarna kändes maffiga, och redan vid första tuggan framträdde den rejäla köttsmaken och de trevliga texturerna. Det var gedigna smaker som framträdde tydligt, särskilt i vår Bacon and Cheese då den inte innehöll särskilt många ingredienser. I Klassiker blev det lite mer huggsexa om uppmärksamheten. Vi uppskattade verkligen den stora mängden välfriterade pommes frites, men även om det var ganska kul med en lingondipp så var den väldigt kompakt och svår att använda i dippningssyfte.
Lingonfabriken har bibehållit samma höga kvalitet som tidigare, samtidigt som de har hängt med i utvecklingen. Här får du vällagade hantverksburgare och andra maträtter i en gemytlig miljö, och vi rekommenderar definitivt ett besök.
In English
The popular restaurant Lingonfabriken opened in central Norrköping back in 2011, and we first reviewed them in 2015. Back then we enjoyed their classic high-quality burgers, and they’ve been an appreciated fixture ever since. During out latest visit we ordered a couple of burgers; a Klassiker with cheddar, tomato, onions, burger sauce and ketchup for 139 SEK (12.5 USD) and a Bacon and Cheese with cheddar, bacon, fried onions and burger sauce for 149 SEK (13.5 USD). French fries and a lingonberry flavoured dipping sauce was included in the price, and we also added an extra beef patty for an additional 30 SEK (2.5 USD).
260 grams of beef turned out to be overkill, and we could immediately see that a single 130-gram patty would have been optimal. But with that being said, our burgers were composed nicely and neatly placed on a wooden tray together with a large order of french fries and the accompanying dipping sauce. The burgers were hefty, and our first bite revealed a punchy beefiness and great textures. Our Bacon and Cheese packed some excellent flavours – thanks to the scarcity of ingredients – while our Klassiker contained a few ingredients too many for the flavours to really pop. We appreciated the well-cooked and crispy french fries, but even though we liked how the lingonberry dip tasted it was very compact and hard to get out.
Lingonfabriken have maintained the same high quality as before, while still managing to keep up with the times. Here you’ll still get properly cooked craft burgers and other dishes in a cosy atmosphere, and we definitely recommend a visit.