
Rimbo Grillen 2.0 ligger mitt i Rimbo, en tätort belägen väster om Norrtälje. Det coola namnet anspelar på att det är en moderniserad version av den klassiska grillen, strategiskt placerad mitt emot Rimbo busstorg. Menyn kändes som en hyllning till det traditionella gatuköket, där klassiker som korv och tunnbrödsrullar varvades med åtta olika smashburgare som erbjöds med 45, 100 eller 150 gram kött. Vi beställde en cheeseburgare med 150 gram kött, ost, sallad, lök, senap, ketchup och dressing, som kostade 100 kronor.
Vi kände redan vid första tuggan att det här var en klassisk gatuköksburgare med en modern twist, för smaken påminde verkligen om en lyxigare version av en kioskburgare. Köttet var markant bättre än en fryspuck och smakade gott, men det var fortfarande ganska kompakt och blev därför rätt tuggigt. Osten bjöd på en hel del krämighet tack vare att det hade smält ordentligt, och vi tyckte om att det välrostade brödet tillförde en trevlig frasighet. Grönsakerna var vältempererade, men bjöd på mer krispighet än smak. Tyvärr så drog såserna ner helhetsupplevelsen, för kombinationen av ketchup, hamburgerdressing och en svensk senap blev för mycket och resulterade i att smakerna snarare konkurrerade med varandra än skapade en smakharmoni. En amerikansk gul senap hade såklart passat mycket bättre för en klassisk och syrligare touch, och även mindre burgardressing hade hjälpt till att skapa en bättre balans.
Trots detta är vi ändå imponerade över vad Rimbo Grillen 2.0 levererar, för det här är faktiskt version 2.0 av gatuköksburgaren. Om du har vägarna förbi Rimbo och är sugen på en burgare så är de helt klart värda att kolla in. Om inte annat än för namnet.
In English
Rimbo Grillen 2.0 is located in the centre of Rimbo, an located west of Norrtälje. The cool name refers to it being a modernised version of the classic grill kiosk, strategically placed opposite Rimbo bus square. Their menu felt like a tribute to traditional street food, with classics like sausages and flatbread rolls mixed with eight different smash burgers with 45, 100 or 150 gram beef patties. We ordered a cheeseburger with 150 grams of meat, cheese, lettuce, onion, mustard, ketchup and burger sauce for 100 SEK (10 USD).
We could tell from the first bite that this was a classic street food burger with a modern twist, as the flavour really reminded us of a more luxurious version of a classic burger. The patty was significantly better than a frozen beef and tasted nice, but it was still quite compact and therefore quite chewy. The cheese offered a lot of creaminess thanks to having melted properly, and we liked that the well-toasted bun added a nice crunch. The vegetables were cool and crisp, but offered more texture than flavour. Unfortunately, the sauces detracted from the overall experience, as the combination of ketchup, burger sauce and a Swedish mustard was too much and resulted in the flavours competing with each other rather than creating a harmony of taste. Of course, an American yellow mustard would have been much better for a classic touch with more acidity, and less burger sauce would have created a nicer balance.
Despite this, were still pretty impressed with what Rimbo Grillen 2.0 delivered, because this really is version 2.0 of the grill kiosk burger. If you’re passing Rimbo and crave a burger, they are definitely worth checking out – for its name alone.