Father & Son’s Burger är en foodtruck som öppnade i början av 2020 och som står på Stora Torget i centrala Nyköping. Alla deras fem burgare kan även fås veganska, och prissättningen är låg där en enkelburgare på 100 gram kostar 59-69 kronor. Vi beställde en Say Cheese med dubbla skivor cheddar, pickles, lök, ketchup, senap och majonnäs för 59 kronor. Till detta köpte vi extra kött för 20 kronor, vilket var fullt rimligt. Men att vi dessutom fick betala 10 kronor extra för att få en ostskiva på den andra köttpucken kändes lite konstigt. Nåväl, med meny (pommes frites och en läsk för ytterligare 35 kronor) hamnade vi på 124 kronor, vilket kändes som ett rätt stort kliv uppåt rent prismässigt.
Måltiden serverades i en takeawaypåse, och burgaren var inslagen i papper, vilket gjorde den rätt kladdig redan från början. Men detta påverkade inte den utmärkta smaken från det väldigt saftiga köttet. Vi hade gärna sett lite mer stekyta på köttpuckarna för att ge burgaren lite mer varierad textur, för allt i hela hamburgaren var väldigt mjukt. Det klassiska briochebrödet var superfluffigt det med, så det enda som gav måltiden lite crunch var deras något för söta pickles. Pommes fritesen var goda, men hade dragit åt sig ganska mycket olja och borde ha friterats på lite högre värme.
Men oavsett några mindre skavanker så gör Father & Son’s Burger mycket rätt, och de är ett välkommet tillskott till Nyköpings växande burgarscen.
In English
Father & Son’s Burger is a foodtruck that opened in the beginning of 2020 in central Nyköping, 100 kilometres south of Stockholm. Located on Stora Torget, they serve five different beef burgers (with vegan options for all of them). The price is low, with a burger with a single 100 gram patty costing 59-69 SEK (7-8 USD). We ordered a Say Cheese with double cheddar slices, pickles, onions, mustard, ketchup and mayo for 59 SEK. We also added an extra patty for 20 SEK (2 USD) which was fine, but we also had to pay an additional 10 SEK (1 USD) for one slice of cheese, which felt a bit strange. Adding a menu (fries and a soda for 35 SEK (4 USD)) brought the entire price up to 124 SEK (14 USD), which was quite a step upwards, price-wise.
We got our meal in a take away bag, and our burger came wrapped in paper, making it quite gooey from the start. But this didn’t stop us from enjoying the excellent flavours from the really juicy beef. We could have done with some more crust on the beef in order to give our meal more varied textures, since everything was very soft. The classic brioche bun was super fluffy as well, and the only thing that gave our meal some crunchiness was the slightly too sweet pickles. We enjoyed how the fries tasted, but they had retained a bit too much oil and should have been cooked in hotter oil.
But despite a few small mistakes, Father & Son’s Burger have done a lot of things right, and have established themselves as a welcome addition to Nyköping’s growing burger scene.