Arcadian Burgers öppnade under hösten 2024 intill Mälarbron i centrala Södertälje, och för att komma till själva restaurangen behöver du gå in via en liten innergård. Men varken innergården eller lokalen såg särskilt inbjudande ut, med bråte på utsidan och en nästan helt avskalad restaurang utan musik. Restaurangen drivs av en före detta anställd hos Bram’s Burgers, och menyn bestod av sju köttburgare, ett par kycklingburgare och en halloumivariant. Vi beställde cheeseburgaren Banger med cheddar, karamelliserad lök, burgardressing, senap och ketchup och chiliburgaren Bomb med cheddar, chili cheese, sallad, rödlök, jalapeños och koriandermajonnäs. Dubbelburgarna innehöll 200 gram kött och kostade 130 kronor, inklusive pommes frites och en läsk. Vi fick även en Arcadian’s Signature av misstag, med stuvad spenat och parmesanost.
Inga av burgarna såg aptitretande ut, på olika sätt. Banger var ganska avskalad, Bomb hade konstiga proportioner på grund av chili cheesen och varken parmesanen eller spenaten på signaturburgaren var särskilt inbjudande. Köttet hade en ganska snygg stekyta åtminstone, men köttet i alla burgarna hade en fadd smak som inte var så kul. Bomb var otroligt ketchuptung, och den karamelliserade löken var ganska frän i smaken, och Bomb bjöd inte på särskilt mycket hetta förutom i jalapeñosen. Signaturburgaren var väldigt obalanserad i smaken, den gräddstuvade spenaten tog över både smak och textur och gjorde att detta inte påminde särskilt mycket om en hamburgare. Dessutom så led alla burgarna av att osten låg som en liten halvsmält hinna ovanpå köttet. Den dillkryddade pommes fritesen var välfriterad, och vi uppskattade smaken från vitlöksdippen.
Tyvärr så lämnade vi Arcadian Burgers besvikna, främst över de många nybörjarmisstagen. Med lite trevligare stämning och bättre fokus på detaljerna så kan detta kanske bli något i framtiden, men det finns för närvarande många andra ställen i Södertälje som är mycket bättre än detta.
In English
Arcadian Burgers opened in autumn 2024 next to Mälarbron in central Södertälje, and to get to the restaurant itself you need to enter via a small courtyard. But neither the courtyard nor the premises looked particularly inviting, with rubble outside and an almost completely barren restaurant with no music. The restaurant is run by a former employee of Bram’s Burgers, and their menu consisted of seven beef burgers, a couple of chicken burgers, and a halloumi burger. We ordered their Banger cheeseburger with cheddar, caramelised onions, burger sauce, ketchup and mustard and their Bomb chilli burger with cheddar, chilli cheese, lettuce, red onions, jalapeños and a cilantro mayo. The double burgers contained 200 grams beef and cost 130 SEK (12 USD) each, including fries and a soft drink. We also got an Arcadian’s Signature by mistake, with stewed spinach and parmesan cheese.
None of the burgers looked appetising, in different ways. The Banger was quite plain, the Bomb was oddly proportioned due to the chilli cheese and neither the parmesan nor the spinach on the signature burger was particularly appealing. The patties had a pretty nice crust at least, but the meat in all their burgers tasted bland and wasn’t much fun. The Bomb was incredibly ketchup-heavy and the caramelised onions were quite sharp, and the Bomb didn’t offer much heat except in the jalapeño. The signature burger was very unbalanced in flavour, the creamy spinach took over both flavour and texture, leading to it not really tasting like a burger at all. The cheese on all their burgers just laid like a half-melted layer on top of the patty. The dill-spiced fries were at least well cooked, and we appreciated the flavour of the garlic dip.
Unfortunately, we left Arcadian Burgers disappointed, mainly because of the many beginner mistakes. With a nicer atmosphere and some more attention to detail, this might be something in the future, but there are currently many other places in Södertälje that are much better than this.