Dripp’n Burgers har på kort tid blivit en stor snackis i Södertälje, och har redan fått en stor skara lojala följare. Deras meny består av hela 13 burgare, varav en är vegetarisk och en är vegansk. Alla burgare kostar 129 kronor inklusive läsk och pommes frites. Vi beställde två burgare som båda kom med dubbelt kött; en klassisk Dripp’n Cheese med trippel cheddar, krispsallad, senap och ketchup samt signaturburgaren Dripp’n Special med cheddar, rostad aubergine, silverlök, rostad lök och auberginemajonnäs.
Burgarna serverades prydligt i pappersfickor och hade verkligen konstruerats med omsorg. Förhållandet mellan bröd och kött var väl avvägt. Brödet var stabilt men kanske något stumt, även om den ordentliga rostningen på insidan hjälpte till att hålla ihop burgaren. RRDe dubbla 90-gramsköttpuckarna hade en fin gyllenbrun stekyta med ett rejält lager grovmalen svartpeppar, och även om det var tunt smashat så fanns saftigheten fortfarande kvar. Köttsmaken var gedigen, men svartpepparn dominerade lite väl mycket och brände något på tungan – även om det fortfarande var väldigt gott. Cheeseburgaren var något klen i smakerna, och vi hade gärna sett lite mer av allting och kanske någon ingrediens som tillförde syra och krispighet. Men deras Dripp’n Special var å andra sidan en riktig smakbomb. Den rökiga auberginemajonnäsen och den rostade auberginen skapade en unik och djup smakbild som vi inte riktigt upplevt i någon annan burgare, och detta var något som vi verkligen uppskattade. Pommes fritesen var trevliga med ett rejält krisp och en god potatissmak, som tillsammans med deras smakrika dippsåser gjorde måltiden riktigt njutbar.
Vi förstår verkligen varför vi fått så många tips om Dripp’n Burgers. Framför allt blev vi mest imponerade av hur de lyckats använda aubergine på ett naturligt sätt, och erbjuder något unikt och uppfriskande i en burgarscen som ibland kan kännas väldigt homogen.
In English
Dripp’n Burgers have quickly become the talk of the town in Södertälje, and they’ve already got a loyal following. Their menu consists of 13 burgers, one vegetarian and one vegan. All their burgers cost 129 SEK (12 USD) each, including french fries and a soft drink. We ordered two burgers which both came with double patties; a classic Dripp’n Cheese with triple cheddar, lettuce, ketchup and mustard, and their signature burger Dripp’n Special with cheddar, roasted aubergine, white onions, roasted onions and aubergine mayo.
Our burgers arrived neatly in paper pockets and had been constructed with care. And the bun to patty ratio was spot on. The bun was sturdy but perhaps a little dull, although the proper toasting on the inside helped to hold the burger together. The double 90-gram beef patties had a nice golden-brown crust with a generous layer of coarsely ground black pepper, and even though they were thinly smashed, there was still some juiciness left. The beef flavour was robust, but the black pepper dominated a little too much and burned slightly – even though it still tasted very good. The cheeseburger was a little lacking in flavour, and we would have liked to see a little more of everything and perhaps some ingredient that added some acidity and crispness. By contrast, their Dripp’n Special was a real flavour bomb. The smoky aubergine mayo and roasted aubergine created a unique and deep flavour profile that we haven’t really experienced in any other burger, and this was something we really appreciated. The fries were tasty with a nice crunch and a rich potato flavour, which, along with their tasty dipping sauces, made the meal really enjoyable.
We can see why we have received so many recommendations about Dripp’n Burgers. In particular, we were most impressed by how they’d introduced aubergine in a natural way, offering something unique and refreshing in a burger scene that sometimes feels very homogenous.